Які є інструменти інвестування і які їх особливості?*

Які є інструменти інвестування і які їх особливості?*
Хочете мати ефективний додатковий дохід? А чи знаєте ви, що гроші, які у вас є, можна не тільки зберегти, але й зробити так, щоб вони приносили пасивний дохід? Це все можливо, якщо скористатися одним із інструментів інвестування. Огляд найбільш популярних інструментів інвестування ми зробимо у сьогоднішній статті.

Які є види інструментів інвестування?

Инвестиционные инструменты - це дієвий інструмент в отриманні прибутку. Інвестування передбачає вкладання грошей у певну справу для того, щоб отримати прибуток. Серед інвесторів різного масштабу популярними є такі інструменти для вкладення капіталу:

1. Банківський депозит. Це найбезпечніший спосіб отримання прибутку завдяки інвестиціям, хоча і не найбільш прибутковий. Адже дохід коливається від 3 до 11% річних. Якщо ви хочете відкрити депозит у банку, то зверніть увагу на наявність додаткових можливостей: чи можна поповнити свій рахунок, зняти частину грошей тощо. Це допоможе вам уникнути непорозумінь у майбутньому використовуванні депозиту.
2. Акції біржових фондів. Інвестор купує акції по низькій ціні і продає їх, коли ціна на їх підвищується. Рівень прибутку можна визначити, оцінивши різницю в ціні купівлі і продажі акцій. Проте такий спосіб інвестування не є дуже надійним, оскільки передбачити, наскільки акції виростуть у ціні на біржових фондах, складно.
3. Інвестування в нерухомість. Щоб почати заробляти таким чином, потрібно мати доволі великий капітал. Інвестор купує нерухомість різного виду, земельні ділянки і перепродає їх, коли ціна на ці об'єкти зростає. Також одним із способів заробітку може буде здача в оренду цих об'єктів.
4. Колекціонування. Ті, хто колекціонує якісь цінні старовинні речі, знає, що із часом їхня ціна тільки росте. Тому наявність хорошого прибутку під час продажі колекційних речей гарантована. Колекціонувати можна не тільки монети, дорогоцінні прикраси, а й меблі, посуд, старовинні дорогі сорти вин тощо. Кожна з цих речей має своїх поціновувачів, тому є дуже цінною для певної аудиторії.

Ці та інші інструменти інвестування поділяють на три типи за рівнем ризику, який визначає те, наскільки вкладений капітал захищений від втрат. До способів інвестування з низьким рівнем ризику належать інструменти, використання яких пов'язане з банківськими структурами чи іншими офіційними державними органами. До інструментів середнього ризику належать цінні документи, акції. Високий ризик притаманний торгівлі валютою, колекціонуванню тощо.

Якщо вас зацікавив якийсь інструмент інвестування, дізнавайтеся про нього більше і вкладайте свій капітал вигідно.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.