Як обрати пансіонат для літнього родича в Черкасах?*

Як обрати пансіонат для літнього родича в Черкасах?*
Догляд за близькими, які досягли старшого віку ускладняється для багатьох людей відсутністю вільного часу і щільним графіком роботи. Відсутність практичних навичок, особливо в разі коли людина хвора, змушує його рідних шукати альтернативні варіанти розв'язання поставленої проблеми.

Будинок для людей похилого віку в Черкасах допомагає вирішити поставлене запитання, але до вибору такого закладу необхідно ставитися максимально уважно. Крім певних запитів за умовами розміщення і вартості проживання, важливо вивчити додаткову інформацію, що стосується догляду за мешканцями.

У чому відмінність державних і приватних будинків престарілих?

Крім очевидної невідповідності у формі власності існує ще кілька важливих відмінностей між приватним пансіонатом і закладом державного типу. Бюджетні геріатричні будинки престарілих функціонують на підставі дотацій з місцевого бюджету і для оформлення туди літньої людини доведеться зібрати значний пакет документів.

Підставою для розміщення завжди залишається документ, який підтверджує, що за старим нікому доглядати. У цьому випадку оформлення проходить досить просто і літні люди передаються на повне піклування держави, при цьому їх пенсійні виплати використовуються для покриття вартості проживання.

Для приватних пансіонатів, таких як Родина Турбота немає обмежень по приймання на постійне або тимчасове проживання людей похилого віку. У мережі будинків пропонуються комплексні послуги з догляду за здоровими та лежачими пацієнтами, людьми з різними захворюваннями й такими, що потребують реабілітації.

Як правильно вибрати пансіонат для літньої людини?

Вибраний пансіонат для близького родича повинен відповідати ряду певних попередньо визначених критеріїв. З огляду на всі можливі нюанси можна вибрати гарну установу, яка стане другою домівкою, де жильці будуть оточені турботою та необхідною увагою, отримають хороший догляд.

В процесі вибору важливо враховувати не тільки характеристики самого будинку престарілих, його розташування і пропоновані послуги. Рівень підготовки та кількість персоналу, необхідна медична допомога і створені умови проживання є важливими критеріями, які значно спростять вибір для родичів.

Місцезнаходення будинку престарілих

Чим далі пансіонат знаходиться від міської межі, тим більша ймовірність що літнім людям не доведеться дихати забрудненим повітрям. Ідеально, якщо основна будівля і господарські споруди розташовуються в екологічно чистому районі, не в промисловій зоні та якомога далі від заводів або фабрик. Вибираючи пансіонат, слід звертати увагу на облаштування території та добро устрій зон відпочинку і прогулянок, де літні люди проводять час в теплу пору року.

Персонал і його підготовка, досвід роботи

Відмінно підготовлений персонал з великим досвідом практичної роботи це завжди велика перевага при виборі пансіонату. Річ у тому, що доглядальниці та покоївки постійно працюють в пансіонаті, під їх наглядом цілодобово знаходяться всі проживають люди похилого віку. Досвідчені співробітники не тільки доглядають за мешканцями, але і забезпечують підтримку комфортної психологічної атмосфери, створюють дружні та довірчі відносини з підопічними.

Перелік базових і додаткових послуг

Приватний будинок для людей похилого віку повинен забезпечувати умови повного пансіону для своїх підопічних, не забуваючи про охоплення всіх сфер їх життєдіяльності. Крім базових послуг постійного проживання в комфортних умовах, дотримання режиму сну і неспання важливо враховувати наявність і якості харчування. До додаткових послуг можна віднести догляд за пацієнтами, що стосується організації розважальних заходів і спеціалізованих послуг із забезпечення лежачих підопічних або інвалідів.

Умови проживання для людей похилого віку

Просторі та світлі номери з якісними та зручними меблями це не межа, яку може забезпечити будинок престарілих для своїх підопічних. Багатьох родичів бентежить, що їх близька людина буде проживати в спальній кімнаті, забуваючи про необхідність соціалізації людей похилого віку. У приватному пансіонаті «Родинна Турбота» https://turbota.info/ua/ можна підібрати для проживання кімнати з різною кількістю мешканців, що гарантує підтримку соціальних контактів і швидку адаптацію у новому оточенні.

Створення максимально безпечного середовища

Важливі потреби людей похилого віку не закінчуються необхідністю якісного харчування та комфорту проживання. Для людей цього віку дуже важливо створити безпечне середовище з відсутністю травматичних меблів, слизьких і крутих сходинок, з відсутніми поручнями. Як мінімум в пансіонаті повинні бути спеціальні засоби пересування для людей прикутих до інвалідного крісла або частково втративших здатність пересуватися самостійно.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як обрати пансіонат для літнього родича в Черкасах?*
19 жовтень, 2020, 18:30