Лазерний прогрес у медицині*

Лазерний прогрес у медицині*
Із появою лазера в медицині почалася нова епоха. У 60-ті роки ХХ століття лазер почали використовувати для проведення хірургічних операцій. Саме лазер CO2, діоксид вуглецю, розгорнув нову сторінку в медицині, а саме в хірургії. Дещо пізніше ця інновація знайшла застосування у стоматології для висічення каріозних тканин зуба.

У 80-ті роки ХХ століття лазерні технології починають застосовуватися у дерматології, косметології та естетичній медицині. Переваги лазерних технологій у медицині важко переоцінити. Найбільш значимі серед них:

- безконтактна взаємодія, яка унеможливлює проникнення інфекцій;
- помітність ефекту вже після кількох сеансів;
- достойна заміна ін’єкційним методам.

Велику роль відіграє якісне обладнання, яке буде застосовуватися. Інтернет-магазин Медикалазер пропонує купити різні види лазерів для проведення найбільш затребуваних операцій.

Сьогодні косметологія пропонує широкий спектр маніпуляцій із застосуванням лазера, які працюють із найбільш розповсюдженими проблемами шкіри. Мабуть, кожен чув про такі процедури, як:

- лазерне шліфування шкіри обличчя;
- 3D-омолодження за допомогою лазера;
- лазерна та Elos епіляції;
- видалення татуювань лазером.

Ці процедури підходять і чоловікам, і жінкам. Вдаватися до лазера варто після досягнення 18-річного віку, адже підлітковий організм ще знаходиться у процесі активного становлення і має нестабільний гормональний фон.

Перш ніж записатися на будь-яку лазерну процедуру переконайтеся, що її буде проводити фахівець із медичною освітою. Найкращий варіант – лікар-дерматолог, який має додаткову кваліфікацію косметолога. Також він пройшов додаткові курси із застосування лазерних технологій у лікуванні захворювань шкіри та проведення епіляції. Лікар повинен зібрати повний анамнез пацієнта, щоб зробити висновок щодо можливості проходження процедур лазером, оскільки при певних недугах ці маніпуляції категорично протипоказані. Серед них онкологічні захворювання, цукровий діабет, хронічні та автоімунні хвороби, епілепсія та наявність металевих імплантів. Не можна застосовувати лазер під час вагітності та грудному вигодовуванні. Також обов’язково дайте знати лікарю про медикаменти, які ви приймаєте або приймали останнім часом. Деякі лікарські засоби не сумісні із проведенням лазерних процедур.

Показання до проведення лазерних процедур

- постакне (застійні плями та рубці);
- зморшки;
- втрата пружності шкіри;
- посилена пігментація;
- неоднорідність тону та рельєфу шкіри;
- «гусячі лапки»;
- шрами після опіків.

У ході проведення процедури із використанням 3D-технології пучок лазерного світла розсіюється на тисячі променів, які проникають усередину шкіри на задану глибину. На поверхні оброблюваної ділянки з часом утворюється скоринка коричневого кольору, яка потім буде поступово відпадати. Так відбувається процес оновлення шкіри – стара відпадає, а на зміну їй приходить нова та ніжна.

Велику популярність завоювала лазерна епіляція, оскільки завдяки ній можна надовго забути про небажане волосся на тілі. Але пушкове та сиве волосся не під силу апарату для лазерної епіляції, тому на допомогу прийде Elos – електро-оптична епіляція. Епіляції методом Elos під силу будь-яке волосся.

Надзвичайно велике значення має догляд перед та після процедури. Варто максимально уникати сонячних променів, соляріїв, агресивних засобів по догляду за шкірою (серед яких хімічні кислотні пілінги, скраби з абразивними частинками), використовувати сонцезахисний крем з SPF 50.

Лазерні процедури обов’язково проводяться курсом. Кількість сеансів визначається лікарем для кожного пацієнта окремо з урахуванням індивідуальних особливостей стану шкіри чи росту волосся на тілі в залежності від обраної процедури.

Ефективність лазеру оцінили багато задоволених пацієнтів по всьому світу. Лазерні процедури допомагають стати ще більш красивими та впевненими у собі!

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.