Особливості поліграфічного виробництва та його етапи*

Особливості поліграфічного виробництва та його етапи*
Словом, поліграфія визначається весь виробничий процес, частиною якого є друк. Книги, газети або упаковка все це входить в послуги поліграфічних компаній. Відвідавши сайт https://for-k.com.ua/ ви можете без проблем замовити плакати, буклети, рекламні листівки та багато іншого. Можливості сучасної поліграфії безмежні. Все це в сукупності відкриває перед споживачами непогані умови для реалізації різних проектів.

Основи поліграфії


Поліграфія-це область техніки, яка займається виробництвом друку і включає в себе підготовку друкованих форм (шаблони текстів і малюнків) і виготовлення копій. Поліграфічна продукція - це не тільки газети, книги або листівки, а й запрошення, візитки або упаковки. Як виявилося, професійне поліграфічне виробництво-це більше, ніж просто друк.

Виділяють три основні етапи формування поліграфічного продукту:

1. Перший - це так звана додрукарська фаза, тобто передвиробнича фаза, яка включає в себе підготовку проекту, склад тексту і графіки, обробку фотографій. Цей процес завершує опромінення офсетних пластин і виконання пробних відбитків. Потім також визначається, як буде виконуватися замовлення і які машини будуть використовуватися для цього.
2. Другий етап-це сам процес друку. Великі друкарські підприємства з використанням професійних машин і друкованих матеріалів пропонують звичайний (офсетний) або цифровий друк в залежності від потреб і переваг замовника.
3. Останнім етапом є постпрес, тобто оздоблювальні роботи, такі як штампування, різання і палітурна обробка. Цей етап також включає в себе упаковку готової продукції.
Найбільш часто використовувана Класифікація поліграфічних виробів виділяє періодичні, художні, акцидентні і пакувальні друку. Тим не менш, це поділ за змістом і характером публікації, без технічних аспектів виробництва.

Технічні стандарти


Перша категорія-це вільні друковані листи, тобто окремі друковані листи, наприклад, плакати і продукти, що складаються з декількох частин, але не пов'язаних один з одним: багато щоденних газет. До цієї групи належать також деякі упаковки: сумки або коробки.

З комбінованими печатками-другою групою в цьому підрозділі-у поліграфа трохи більше роботи. Ці продукти складаються з декількох листів, які з'єднані разом в одне ціле. Їх істотною особливістю є те, що у них немає окремої обкладинки, а її функція зовнішній лист. Тут хорошим прикладом є рекламні каталоги та журнали.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Особливості поліграфічного виробництва та його етапи*
04 грудень, 2020, 18:59