SpaceX планує здійснити наймасовіший запуск в історії космонавтики

SpaceX планує здійснити наймасовіший запуск в історії космонавтики
23 січня о 16:40 американська космічна компанія Ілона Маска SpaceX здійснить наймасовіший за кількістю корисних навантажень запуск в історії космонавтики.

Про це повідомляє Everyday Astronaut, передає Укрінформ.

Як зазначається місія Transporter-1 доставить на орбіту відразу 143 супутники.

Запуск багаторазової ракети-носія Falcon 9, яка доставить супутники на орбіту, відбудеться з комплексу SLC-40 у Флориді, США о 9:40 EST (16:40 за київським часом). Це буде п’ятий політ ракети.

Загальна маса 143-х супутників від 30 клієнтів SpaceX понад п’ять тонн.

«Запускаємо безліч невеликих супутників для широкого кола клієнтів. З радістю пропонуємо послуги по недорогому виходу на орбіту для невеликих компаній!», – розповів Ілон Маск.

Попередній рекорд компанії Маска з «пакетних» запусків – 64 апарати в місії SSO-A. Світовий рекорд наразі належить індійській місії PSLV-C37: 15 лютого 2017 року разом запустили 104 супутники, повідомляє Ліга.

Нагадаємо, важка ракета-носій Falcon 9 з черговою партією із 60 міні-супутників для поповнення орбітального угрупування глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink стартувала на орбіту 20 січня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Народ вимагає негайний імпічмент трикратному крадію пенсій клоуну вовіку зеленському з посадкою довічно на нари з запуском на орбіту без скафандра!!!!
Відповісти
Для такої країни з 1800000000-мільйонним населенням це дуже й дуже мало 250000 мітингуючих! В Україні з тридцяти пяти мільйонним населенням в києві й то по мільйону на мітинги людей виходило, тільки для людей ці мітинги з дурно заггиблими одураченною не небесною сотнею самогубців в десятки раз погіршили рівень життя простим українцям! Думай-те щоб потім не пошкодували, коли одна банда кривавим переворотом змінить друга ще гірша банда і буде, як в нас, ще сильніше гнобити народ наживаючись на пограбуванні вас і пенсіонерів!
Відповісти