Ювілей легенди «Волині» відзначать матчем поколінь

Ювілей легенди «Волині» відзначать матчем поколінь
У понеділок, 5 серпня, на стадіоні "Авангард" відбудеться унікальний поєдинок.

О 16:00 на поле головної спортивної арени Волині вийдуть команди ветеранів "Волині" та нинішній склад команди, - повідомили у клубній прес-службі.

Футболісти у такий спосіб привітають із днем народження легенду клуба, нападника Андрія Федецького. Йому 5 серпня виповнюється 55 років.

Товариський матч триватиме два тайми по 30 хвилин, глядачі ж побачать гру чемпіонів України 1989 року. Їх виведуть на поле тренери Віталій Кварцяний та Анатолій Барабасевич.

За "Волинь"-89 зіграють: Михайло Бурч, Сергій Чабан, Володимир Антонюк, Іван Польний, Роман Крищишин, Олег Федюков, Геннадій Шухман, Володимир Дикий, Володимир Мозолюк, Павло Філонюк, Андрій Коротаєв, Володимир Фігель, Володимир Бердовський, Володимир Гащин, Анатолій Поліщук, Олександр Фролов, Микола Кльоц.

Проти ветеранів вийде нинішній склад команди, для якого, за словами Віталія Кварцяного, матч стане хорошим ігровим тренуванням, а також нагодою долучитися до славної історії клубу.



Довідка

Як пише офіційний сайт ФК "Волинь", Андрій Стефанович Федецький народився 5 серпня 1958 в селі Гамаліївка Львівської області. Найкращий бомбардир разом із Володимиром Диким в історії «Волині» — 91 гол за 540 ігор.

Грав на позиції нападника і півзахисника.Вихованець львівського СКА (перший тренер — Володимир Вараксін), львівського (тренери Ярослав Дмитрасевич і Федір Бушанський) і київського (Володимир Киянченко) спортінтернатів.

Фіналіст Кубка СРСР 1983 у складі «Металіста». Майстер спорту СРСР з 1983 року. Батько футболіста Артема Федецького.




Уривок з книги Віталія Кварцяного "Футбол - це не тільки перемоги":

Напевно одна з найяскравіших особистостей в команді - Андрій Федецький. Він вихованець львівського футболу, а дружина його родом з волинського міста Нововолинська. Він часто ходив стригтися до перукарні готелю «Україна» і там познайомився з Пумою, як ми всі її називали. А дівчину звали Рита. Вони довго зустрічалися, але Андрій поїхав до харківського «Металіста». З Харкова його запросив Маркевич і дав йому однокімнатну квартиру. Він повернувся через квартиру і Рити в Луцьк.

Коли я став головним тренером, Андрій вже був у команді, але в чемпіонському році розкрився більш яскраво, більш якісно. Використовував свої природні дані. Він був невисокого зросту, збитий, різкий, швидкий, мав дуже хороший стартовий вибух, хорошу швидкісну техніку. Ніколи не було проблем подати штрафний, кутовий, зробити передачу з позиції правого крайнього півзахисника, пробити по воротах.



У чемпіонаті з 52 ігор він зіграв 50. Завжди в грі і на тренуванні був одним з кращих, а в іграх віддавався на 100%. Треба пенальті? Немає проблем. Судді приїжджали до нас у Луцьк і відразу попереджали: «Ви скажіть Федецькому, нехай не падає. Якщо впаде, я його вижену відразу з поля ». Але він так це робив різко і швидко, що суддя не встигав зорієнтуватися, хто впав і швидко показував на точку. А потім після гри говорив: «Ось знову мене взула ця« Волинь» з цим Федецьким». І зверталися до Федецького: «Андрюха, ти знову нас спровокував». Андрій: «Ні, ну там же був пенальті». І ніхто ніколи не міг сперечатися, ні суперники, ні судді.

А сьогодні я прошу футболістів: «Хлопці, та допоможіть, десь зайдіть, обіграйте, впадіть». Ніхто зайти в штрафну не може, впасти на швидкості не може. Бояться штрафної, як вогню. А тоді це був порятунок. Федецький міг впасти, Дикий міг впасти, Мозолюк міг впасти. Ідіть туди, обігруйте. Федецький це робив артистично. І не стільки артистично, скільки кваліфіковано, по футбольному. Тому що він йшов у штрафний, обігравав, і його збивали. Він тут же лягав так, як ніби його підкосили косою по обох ніг. І сам же забивав, все для перемоги, для збільшення шансів перемогти.



Андрій завжди був заводієм в команді всяких імпрез, колективних заходів. Взагалі, сильний футболіст, який зумів себе реалізувати у футболі. Грав у вищій лізі, став володарем Кубка СРСР у складі харківського «Металіста». Коли Україна почала проводити свій чемпіонат, Федецький ще довго грав за «Волинь» у вищій лізі, і разом з Володею Диким вони стали кращими бомбардирами команди за всю історію, забивши у ворота суперників по 91 м'ячу кожен.


Фото з офіційного сайту ФК "Волинь"

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
НЕмає зараз у Волині тАких футболістів. Сачко міг бути таким він ще казав що у Волині закінчить карєру але закінчив у Полтаві. а халь.
Відповісти
Не бачу у цій новині двох моментів:
Довідка fcvolyn.net
Світлини у фотогалереї новини із особистого архіву Андрія Федецького
Відповісти
Останні новини
Ювілей легенди «Волині» відзначать матчем поколінь
04 серпень, 2013, 18:23