Іспанська фірма просить повернути фуру, яку затримали на Волині

Іспанська фірма просить повернути фуру, яку затримали на Волині
Іспанська компанія просить скасувати арешт тягача, який перебуває на території Волині.

Про це повідомляє "КовельMedia".

У жовтні 2019 року у Ковельському районі трапилася ДТП за участю вантажівки, яка належить іспанській компанії «Marcotran Transportes Internacionales S.L.». Внаслідок зіткнення з трактором Т-40 та його причепом постраждав тракторист.

Під час огляду місця події правоохоронці вилучили сідловий тягач марки «Volvo » з реєстраційним номером Республіки Іспанія та доставили на територію військової частини А-1547, що в селі Поворськ.

Відділ поліції відкрив кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України (Порушення правил безпеки дорожнього руху, якщо вони спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження), що карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Постановою слідчого транспортний засіб визнано речовим доказом, «оскільки він є знаряддям вчинення злочину і зберіг на собі його сліди». Судом накладено на нього арешт «з метою збереження речових доказів та дослідження органами досудового слідства».

Нещодавно адвокат з Волинської області, діючи в інтересах іспанської компанії, яка знаходиться у містечку Педрола, що поблизу міста Сарагоса, звернувся до Ковельського міськрайонного суду з клопотанням про скасування арешту тягача.

Представник власника майна вважає, що на даний час відпала потреба у накладеному арешті. Досудовим слідством проведені всі необхідні слідчі дії стосовно транспортного засобу. Спеціалістами НДЕКЦ судових експертиз проведено огляд автомобіля і його агрегатів, дослідження задокументовані і є належними доказами. Водій, який перебував за кермом, перебуває в статусі свідка.

Крім цього, в ході проведення судової інженерно-транспортної експертизи встановлено, що водій вантажівки не мав технічної можливості уникнути наїзду на трактор Т-40 з причепом шляхом застосування екстреного гальмування в момент виникнення небезпеки для руху.

Також адвокат вказує, що в разі пред’явлення цивільного позову потерпілими, шкода буде відшкодована повністю страховою компанією, оскільки в матеріалах провадження є поліс страхового відшкодування («зелена карта»). А накладення арешту на автомобіль порушує права іспанської компанії, оскільки безпідставне його утримання перешкоджає вчасно доставляти товар в місця збуту.

Прокурор Олександр Омельчук в судовому засіданні заперечив проти задоволення клопотання, мотивуючи тим, що проводиться досудове розслідування з метою встановлення особи, підозрюваної у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України. У проваджені призначено експертизу та матеріали справи скеровані до експертної установи з метою її проведення.

Слідчий суддя Ковельського міськрайонного суду Петро Бойчук в задоволенні клопотання про скасування арешту майна відмовив.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Іспанська фірма просить повернути фуру, яку затримали на Волині
22 червень, 2021, 03:18