«Волинь» розгромила «Шахтар». ФОТО

«Волинь» розгромила «Шахтар». ФОТО
Луцька «Волинь» у товариській грі розгромила нововолинський «Шахтар».

Матч відбувся 20 серпня, на другий день після поєдинку з львівськими «Карпатами», - повідомили у клубній прес-службі.

Керівництво «Волині» відгукнулося на запрошення місцевої влади та ФК «Шахтар», які у ці дні відзначають 55-річницю однойменного клубу та стадіону, а ще готуються до 63-ї річниці з дня заснування міста Нововолинська.

Отож, перед початком матчу мер міста Віктор Сапожніков нагородив ветеранів нововолинського футболу та подякував лучанам за приїзд до шахтарського міста. Президент та головний тренер «Волині» Віталій Кварцяний подарував від імені клубу стадіону та команді пам’ятну табличку та кубок і, звертаючись до численної аудиторії, яка заполонила стадіон «Шахтар», відзначив: «У Луцьку пам’ятають хороших футболістів, які дав Волині Нововолинськ. Тут завжди була самобутня команда. Бажаю вашому місту у майбутньому створення професійного футбольного клубу, а також реконструкції стадіону».

Власне сама товариська гра відзначилася повною перевагою гостей, які привезли до Нововолинська гравців основного складу, які не грали проти «Карпат» або ж виходили на заміну, а також кількох виконавців, які переглядаються тренерами. Лучани заволоділи ініціативою, використовували фланги, грали мобільно, з натхненням, тому нижчим класом «гірникам» було важко протистояти «Волині».

Перший тайм закінчився з рахунком 5:0. У «Волині» забивали Козьбан (2), Парцванія, Бабатунде, Шумахер.

Друга половина матчу почалася із голу престижу нововолинців – їхній капітан Максим Обертас втік від центрбеків «Волині» і пробив у дальній кут – 1:5. «Волинь», як і в ковельському спарингу тиждень тому, створила зливу моментів, але цього разу їх і тринькала, і використовувала. Крім згаяних моментів Козьбана, Нємчанінова, Хомченка та Леандро, двотисячна аудиторія «Шахтаря» побачила голи Олівера, Зубкова та Леандро. Отож, у підсумку 8:1 на користь гостей.

Після матчу були традиційні фото та автографи гравців і тренерів «Волині», які не відмовляли нововолинцям. Публіка довго не відпускала «хрестоносців», бажаючи їм успіхів в матчах УПЛ.

Віталій Кварцяний, відповідаючи на питання журналістів, ще раз подякував за запрошення і запевнив, що «Волинь» й надалі готова влаштовувати подібні товариські матчі в районах області.

«Ми зіграємо й у Володимирі, й у Ковелі ще раз, будь-де, якщо нас запросять. Це дуже потрібна справа, адже всі зацікавлені, щоб футбол в глибинці не зникав. А приїзд команди Прем`єр-ліги популяризує улюблену гру мільйонів. Нововолинці подивилися на нас, ми побачили яка спортивна інфраструктура у вас. Відбулося свято, лилися хороші емоції, це головне, що дає спорт», - сказав Кварцяний.

Склад «Волині» у першому таймі: Кичак – Парцванія, Матуку, Масло, Гошкодеря – Зубков, Карасюк – Бабатунде, Шумахер, Задерецький – Козьбан.

Другий тайм: Літовченко – Годований, Никитюк, Приндета, Нємчанінов – Олівер, Зубков – Жук, Шумахер, Леандро – Козьбан (Хомченко, 55).


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вам Волинякі тількі і грати з командами області. Шахтар молодці...
Відповісти
Гарна ідея.... і дійсно корисна справа в плані популяризації футболу.
Молодці "Волинь", молодець Кварц!
Відповісти
Супер ідея з популяризації місцевого футболу на Волині. "Волині" - респект!
Відповісти
Останні новини
«Волинь» розгромила «Шахтар». ФОТО
21 серпень, 2013, 08:38