Що мені казати жінці, якій пси відкусили вуха? – мер Луцька про проблему бродячих собак

Що мені казати жінці, якій пси відкусили вуха? – мер Луцька про проблему бродячих собак
У Луцькій міській раді не збираються вдаватися до відстрілу бродячих собак.

"Сьогодні я бачу такий вихід: максимально прибрати собак із міста у притулок, на розбудову якого днями надійшли кошти від Міністерства охорони навколишнього середовища. Плюс паспортизація", - розповів Волині-новій міський голова Микола Романюк.

На його думку, те, що у місті є безпритульні собаки, винні самі люди, які погрались ними і викинули.

"Якби у Польщі зловили чийогось пса без догляду, то хазяїн заплатив би великий штраф. Але для цього треба звільнити місто від бездомних собак, а також паспортизувати всіх чотирилапих у Луцьку", - зауважив він.

"Взагалі, різні країни по–різному вирішували це питання. У прибалтійських державах, наприклад, бездомних тварин відстріляли. Але це негуманно. З іншого боку, що мені казати жінці з вулиці Львівської, якій пси відкусили вуха?", - додав Романюк.

Також посадовець нагадав, що раніше луцькі депутати спочатку прийняли рішення, яким дозволили присипляти собак, але потім його відмінили.

Насамкінець він відзначив: у цій ситуації я би більш жорстко підходив насамперед до людей, бо тварина не винна, що її викинули.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чергова фікція. Собак, щенят завезуть з прилеглих сіл. В селех ніхто не паспортизуватиме псів. Вже пішли величезні суми, ще підуть... Нагадаю, що за кошти на притулок (лише ті, що виділені з бюджету) можна було б придбати декілька квартир для бідних.
Відповісти
Стерилізувати треба.А то на дачах стільки собак граються, що обов'язково будуть щенята. Але цікаво, що після зими їх кількість не зростає, подихають десь без нашої участі, мабудь природа регулює самостійно їх чисельність.
Відповісти
Присипляти собак. Іншого виходу немає. Гуманність може бути тоді, коли більшість міських справ владнали, а лишилися лише собаки. А то ця "благородна" справа зжирає купу грошей, а результатів немає. Якось у інших містах такої катастрофічної ситуації немає. Висуваю припущення, що ця Дана Новарчук просто чиєсь протеже і просто йде відмивання грошей (особиста думка, ніяких доказів, окрім шизофренічності ситуації, що склалась із луцькими псами не маю).
Відповісти
Нема людини - нема проблеми. В цьому випадку "Нема собаки - нема проблеми" Проблем в нас багато, і собаки не найбільша. Але на них гроші виділяють, а на дороги-електрику-воду-і т.д. і т.п. - ні. Чому? Може через те, що в собак не допитаються на, що були потрачені ці гроші?
Відповісти
Рекомендую купувати газовий балончік,допомагає і не тількі від собак...
Відповісти
де?
і чи це законно?
Відповісти
А що дасть стерилізація? Собачки перстануть гадити по дитячих пісочницях, гавкати і кусати? Їх треба якось прибрати, а то я вже задовбалась ходити через автостанцію і Там-Там зі зграєю собак.Їх там не меньшає,бо підкормлюють
Відповісти
А що робити з алкоголіками в дворах і бомжами? Які також гадять в різних місцях? ТЕЖ УСИПИТИ? Не робіть з дітей СТЕРИЛЬНИХ! Всі пройшли дитинство, їли зелену аличу, лазили по деревах, гладили безпритульних тварин і нічого! Все файно!
А то мають МОДУ мамулі....дитині 6 років а вона з ним в двір ходить гуляти і кожен раз як вилізе на турнік то вологими серветками рученята протирає.....візьме м'яча в руки і знову біжать всі рятувати від БАЦИЛ!!!!!!
Відповісти
Якщо попередні дії неефективні, то:
1. порахувати кількість бродячих собак. наприклад 200.
2. кожен депутат нехай для громадян Луцька знешкодить (стерилізує, усипить і т.п.) по 8 бродячих псів.
3. місто побачить користь від депутата, а не дерибан чи інші вигоди, ради яких вони там зібралися.
Відповісти
Шановні лучани, які жертвують кошти на Старому ринку для песиків і котів! Вимагайте скриньку для своїх пожертв! Або купляйте корм.
Днями була свідком, коли одна торгашка, яка стоїть поруч, іноді допомагає і не має жодного відношення до тих жіночок-волонтерів, що пристроюють кошенят-собаченят в добрі руки, годують, виводять глисти,- взяла у молодої пари пожертву 100 гривень, поки волонтери були відсутні, і не призналася їм, коли вони повернулися. Наступного дня навіть корму тваринкам не купила.
Я була свідком і на другий день повідомила волонтерів, бо всіх жінок добре знаю багато років, хто і скільки вкладає матеріальних коштів і душевних сил в кошенят-цуциків. Пані Новарчук обов"язково буде повідомлено про цей та інші подібні інциденти.
Відповісти
Дурний та жадібний циновник! "Що мені казати жінці...?" Скажи як є. Що тобі дикі собаки на вулицях міста вкрай вигідні, по під них можна вкрасти багато бюджетних коштів "на притулки", "на стерилізацію". Тому ліквідувати з вулиць собак, ік у Прибалтиці, ти не збираєшься, бо це не вигадно, і "не гуманно". Авжеж, гуманно щоб собаки людей на вулиціх жерли. Та й кишеня твоя ворованими грішми буде повна.
А Прибалтика?... Що ж на неї равнітися?! То дика не гуммана Європа, де все заради людей.
Відповісти
Останні новини
Що мені казати жінці, якій пси відкусили вуха? – мер Луцька про проблему бродячих собак
22 серпень, 2013, 10:59