Мандрівник з Луцька розповів, як майже три роки подорожує в умовах пандемії. ФОТО

Мандрівник з Луцька розповів, як майже три роки подорожує в умовах пандемії. ФОТО
Лучанин Дмитро Демчук за останні майже три роки встиг побувати у 22 країнах. Загалом на рахунку Дмитра – 68 відвіданих країн. Зараз лучанин подорожує автостопом по Індонезії та живе у місцевих жителів.

Як змінилися подорожі у період пандемії COVID-19 і в яких країнах вже побував, мандрівник розповів Суспільному.

Його подорож почалася у лютому 2019 року. Тоді першим пунктом призначення Дмитра були Об’єднані Арабські Емірати.

"Готувався до цієї подорожі протягом всього життя: з десяти років я займався у туристичному гуртку, а з 17 років я почав самостійно подорожувати автостопом. Тоді я мандрував країнами Європи та Близького Сходу. Після закінчення університету, де я також вивчав туризм, я наважився спланувати подорож до Австралії. На ретельне планування цього маршруту я витратив два місяці, - розповідає хлопець. - У мене немає цілі відвідати певну кількість країн, я просто живу, подорожуючи. Для мене вивчати культури набагато краще, ніж рахувати кількість відвіданих країн. Я прожив у Таїланді рік і два місяці через пандемію. У майбутньому планую затриматися в Австралії – там буду планувати свої наступні кроки.

За його словами, найбільша складність мандрівок під час пандемії в тому, що мандрівник не міг вакцинуватися в Індонезії, бо не є громадянином цієї країни. А сертифікат вакцинації потрібен для подорожі в інші країни. Також відсидіти на самоізоляції коштує недешево.

Автостоп – це можливість пізнати реалії країни. Під час поїздки автостопом ти спілкуєшся з місцевими людьми, дізнаєшся їх культуру, їх умови життя. Такого досвіду не отримаєш, якщо будеш їхати автобусом і дивитися у смартфон, переконує Дмитро.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Три роки пандемії? Як швидко пливе час
Відповісти
Останні новини
Мандрівник з Луцька розповів, як майже три роки подорожує в умовах пандемії. ФОТО
08 листопад, 2021, 10:17