Колектив волинського вишу з «тихим жахом» очікує нового ректора, ‒ депутат

Колектив волинського вишу з «тихим жахом» очікує нового ректора, ‒ депутат
Ректором Волинського інституту післядипломної освіти зі скандалом призначили депутата Волинської облради Петра Олешка.

Таке рішення прийняли під час 2-ого пленарного засідання 20-ої сесії облради 3 вересня.

Під час обговорення із запитанням до начальника управління освіти і науки Волинської ОДА Олександра Хомича звернувся депутат Микола Давидюк.

Він захотів дізнатися, які критерії відбору кандидатів на посаду ректора ВІППО. Адже управління освіти ОДА на неї запропонувало депутата Волиньради Петра Олешка, який, за словами Давидюка, ніколи не працював у школі.

«Як ви пропонуєте пана Олешка, якщо він жодного дня не працював в школі, якщо це Інститут для навчання вчителів?», - додав він. «Пан Олешко має науково-педагогічний стаж», - зазначив Олександр Хомич. «Але з 2008-ого року, ви розумієте, про що я говорю», - зазначив у відповідь Давидюк.

Своєю чергою, депутат Святослав Боруцький також хотів дізнатися, чи не вплине на роботу закладу те, що Петро Олешко не працював у школі, і як вплине рішення про його призначення на «моральний клімат» у колективі Інституту.

Головний освітянин області відповів, що в управлінні освіти врахували кваліфікаційний рівень Петра Олешка і вважають його достатнім для того, щоб очолювати «такий поважний колектив», а моральний клімат залишиться робочим і під час призначення цієї кандидатури.

Депутат Ігор Гузь зазначив, що призначення Петра Олешка є нічим іншим, як «політичним хабарем, яким купляють опозицію».

«Політична корупція в області розвинулася до краю. Це ганебно, що є люди, які продаються за посади. Не ганебно чинити так: класти мандат і йти на службу до ПР», - висловився Гузь.

Тож, він закликав «усіх свідомих людей не голосувати» і не підтримувати політику ПР, «які хочуть поставити на коліна усіх людей, хто має свою позицію».

Обранець громади Олександр Пирожик зазначив, що про політичний аспект питання можна було говорити вже тоді, коли «незаконно звільняли Сташенка» за «надуманими мотивами», що доведено у суді.

Окрім того, Пирожик зазначив, що у фракції ВО «Свобода» в облраді стежили за тим, як голосує Олешко, і помітили, що він це робить майже в унісон із ПР.

«Це пояснює все, чому він дає згоду йти на посаду», - додав Пирожик.

Так, за словами депутата, який спілкувався з колективом Інституту, працівники закладу «з тихим жахом» в обличчі Петра Олешка очікують «другого Табачника на місцевому рівні».

Депутат Анатолій Грицюк зазначив, що, на його думку, кандидатура Олешка «хибна і, чесно кажучи, не відповідає елементарним вимогам».

Врешті, зі словом звернувся й сам Петро Олешко. Він розповів, як намагатиметься модернізувати процес освіти у ВІППО. Зокрема, це стосувалося ремонту приміщення Інституту, облаштування кафе, котельні і запровадження дистанційної освіти.

Окрім того, Олешко запропонував ввести у ВІППО практику відвідування вчителями, які приїхали на навчання, драмтеатру та музеїв.

«Нове треба створювати в поті обличчя, а старе міцно тримається на костилях привички», - додав він.

Після виступу Петра Олешка Володимир Войтович оголосив голосуваня за проект рішення «за основу і в цілому». Проголосували 45 з 59 депутатів і підтримали кандидатуру Олешка.

Вже після цього Олександр Пирожик заявив, що питання проголосували з порушенням регламенту і воно є нелегітимним. Мовляв, мало бути спочатку обговорення і голосування пропозицій змін до проекту рішення.

«Не маніпулюйте регламентом», - відповів насамкінець Володимир Войтович.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А що конкурсного підбору уже нема? Влинське козатцтво мабуть висунуло дану кандидатуру.
Відповісти
Напевно Грицюк підговорив БЮТівців помститися своєму конкуренту по Ківерцівському району. Олешко багато допомагав БЮТу, а тепер має таку брудну подяку.
Неприємно все це спостерігати...
Відповісти
Слухав вчора виступ нового ректора-проФФФесОра на сесії - скажу чесно - болів живіт. Оце-то клоунада! І шо воно нещасне робитиме на тій посаді?
Відповісти
ВІН БАНАЛЬНО БУДЕ КРАСТИ, А МІСЦЯМИ ВІДМИВАТИ ЧУЖЕ БАБЛО ВІН ЦЕ ДОБРЕ ВМІЄ!!
Відповісти
Сором всьому обласному управлінню освіти , це ж до чого треба було опуститись, щоб вважати дану кандидатуру нормальною? Самі себе не поважають. Ми знаємо всіх управлінців обласного управління освіти. ПРОТИВНО!!! І це ті, хто керує нами та вчить, як потрібно працювати!
Відповісти
Останні новини
Колектив волинського вишу з «тихим жахом» очікує нового ректора, ‒ депутат
03 вересень, 2013, 16:28