У мерії Луцька переклали частину проблем на бізнес

У мерії Луцька переклали частину проблем на бізнес
Деякі луцькі споруди, які належать приватним структурам, не роблять доступними для людей з інвалідністю, але у мерії нічого не можуть з цим вдіяти, – каже перший заступник луцького міського голови Святослав Кравчук.

Про це він розповів під час оперативної наради у мерії 12 листопада.

Як повідомила директор департаменту соцполітики Луцької міськради Лариса Боярин, останнім часом у Луцьку вдалося досягти певних результатів щодо доступності міста для людей з інвалідністю. Так, на вулицях, де у 2013-ому робили ремонт, влаштували понижені бордюри на пішохідних переходах.

Окрім того, з її слів, для цієї категорії населення є доступ до соціальних і медичних установ. А містом курсує 10 автобусів та 6 тролейбусів, якими можуть пересуватися маломобільні групи населення.

Утім, з її слів, через обмежені фінансові ресурси не всі проблеми вдалося вирішити.

На це перший віце-мер Святослав Кравчук зазначив: хоч у цьому питанні вдалося «зрушити з мертвої точки», але за роботу міської влади у сфері забезпечення безбар’єрного середовища для людей з інвалідністю можна поставити 2,5 за п’ятибальною шкалою.

Утім додав, що над цими проблемами мають думати не лише чиновники, але й підприємці, які працюють у Луцьку.

«Багато людей, які живуть у місті і роблять бізнес, зводять об’єкти, під час чого теж треба подумати, що їх мають використовувати й люди цієї категорії населення. А міська рада практично відсторонена від прийняття цих об’єктів», – зазначив Святослав Кравчук.

Віце-мер все ж погодився, що у напрямку забезпечення доступності до об’єктів людей з інвалідністю має працювати й міська влада.

«Є моменти, які залежать і від нас. І я впевнений, що наступного року ми це зробимо. Є моменти, які міська влада не може вирішити, є люди, бізнес, які мають пам’ятати про цих людей», – висловився Кравчук.

Так, наступного року, зі слів посадовця, мають подумати над доступністю людям з інвалідністю, які живуть на першому і другому поверхах, виходу на «свіже повітря».

«Наприклад, як на вулиці Братковського зробив інвалід собі сам підйомник», – додав він.

До того ж, у 2014-ому планують зайнятися й питанням облаштування пішохідних переходів рельєфною бруківкою. До цього Кравчук запропонував залучити бізнес.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У мерії Луцька переклали частину проблем на бізнес
12 листопад, 2013, 12:17