Як Євромайдан бореться з дощем. ФОТО

Як Євромайдан бореться з дощем. ФОТО
Київський Євромайдан бореться з дощем та його наслідками гумовими чобітьми, дощовиками та пінопластом.

Під матраци, на яких сплять в наметах люди, підстелили кілька шарів дерев'яних піддонів, - пише Gazeta.ua.

"Ось дивись, доторкнись, бачиш, яка температура. Просто зараз ледь-ледь підтримуємо, а на ніч більше дров палимо", - 60-річний Володимир Богдан зі Львівщини припіднімає вхід до одного з наметів.

Там на матрацах сплять двоє "євромайданівців". Володимир - комендант намету обігріву. На Майдані він уже місяць.

"Дрова є ось. Підвозять. Трошки тяжко. Бо то підвозять, то не підвозять. Але як підвезуть - нарубаємо, і готові. Надворі топим бочку, а в наметах буржуйки. Зараз тепло, то для чого палити? Ці всі дні було тепло. Прекрасно, оберемок дров на цілу сутку вистачало", - каже чоловік.

Володимир показує намет обігріву - він в 4 рази більший за звичайні. Тут потужніша буржуйка, лави, кухня.

"Утеплюють пінопластом, люди відпочивають. Під матрацами внизу стоять піддони. Протікає трошки від дощу. Нікуди не дінешся. Ми підняли матраци над підлогою майже на метр, то люди і не мерзнуть", - додає чоловік.

Одяг "майданівці" сушать над буржуйками в наметах.

Чергують навіть у дощ по черзі. Половина спить, інша - на чатах.

Майданівські медики раз на тиждень дезинфікують намет обігріву, провітрюють його по кілька разів на тиждень.

Майже всі майданівці мають гумове взуття і дощовики. Зізнаються, легше стояли - коли мороз, а не дощ.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 20
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дощ це не морози, переживем ;)
Відповісти
Эта ночь, которая должна была стать ночью очередного унизительного поражения Евромайдана и оппозиции, стала ночью победы. Маленькой, но очень важной. Это не победа над "беркутом" - это победа над беззаконием, над тем, что милиция не выполняла требования закона и не представлялась, не открывала лиц, действовала анонимно и беззаконно.

Теперь многие из тех, кто избивал людей под судом, запечатлены для истории и для объективного расследования, когда бы оно ни состоялось. Это свершилось прежде всего благодаря инициативе нескольких бесстрашных парней из ‪#‎Автомайдан‬'а. Я скажу как гражданин и человек - я хочу жить в обществе, где главными ньюсмейкерами будут такие люди, как герои Автомайдана. Думаю, гражданский долг каждого, у кого есть возможность, принять участие в работе и оказать посильную помощь Автомайдану. Никто кроме нас это не сделает, сегодня ордена для Автомайдана - это поддержка каждого из нас.

Відповісти
КРОШКА -СЫН К ОТЦУ ПРИШЕЛ, ИСПРОСИЛА КРОХА, НА МАЙДАНЕ ХОРОШО, ИЛИ ВСЕ ТАК ПЛОХО? ЧТО СКАЗАТЬ ТЕБЕ СЫНОК, ПРОСТО НА МАЙДАНЕ. СОБРАЛИСЬ С ГАЛИЧИНЫ ДИКИЕ СЕЛЯНЕ, ПРО НЭВМЕРЛУЮ ПОЮТ, СТРОЯТ БАРРИКАДЫ, КОФЕЕК С УТРА ПОПЬЮТ И ШТУРМУЮТ РАДУ. ЗАПАХ СТОЙКИЙ ТАМ СТОИТ ПОТА И ФЕКАЛИЙ, А В ПАЛАТКЕ ТАМ СИДИТ ПОРТНИКОВ ВИТАЛИЙ. ДНЕМ С ТРИБУНЫ ГОВОРИТ ПРО СОЮЗ С ГЕЙРОПОЙ. НОЧЬЮ С ДЯДЯМИ ОН СПИТ. ЛЮБИТ ДЯД Я ПОПЫ. ВОСПЕВАЮТ ТАМ ВСЕРЬЕЗ ПОДВИГИ БАНДЕРЫ. МУЧИТ ИХ ПЕДИКУЛЕЗ, ТРИППЕР И ХОЛЕРА. ВЕСЬ ЗЕЛЕНКОЮ ОБЛИТ ЮРКА . ВЕЧНО ПЬЯНЫЙ. СИНИМ ПЛАМЕНЕМ ГОРИТ ТЕТЕНЬКА РУСЛАНА. НА ТРИБУНЕ ТАМ СТОЯТ ТРОЕ ДЕПУТАТОВ И ПИЗ.... Т, ПИЗ... Т, ПИЗ... Т ДЛЯ ДЕГЕНЕРАТОВ. КРОШКА- СЫН ПРОСЛУШАВ ВСЕ, И СКАЗАЛА КРОХА. ДУРАКАМ ТАМ ХОРОШО , А С Т Р А Н Е ВСЕЙ П Л О Х О!!!!!!!
Відповісти
Йой! Вони навіть з дощем борються!
Відповісти
Треба на місяць Яценюка,Тягнибока і Кличка відправити у ці палатки,хай би так пожили.Думаю що днів через 5 вже з відти би втекли.А людей не шкода.Хай як бомжі живуть.І надії на те що чогось ці люди добються з ціми трьома тупоголовими лідерами НОЛЬ...
Відповісти
Яна,а ви думаєте наші так звані євромайданівці,оті Гузі,Бондарі,Шиби і єже з ними в палатках хоча б ніч ночували?:)Там ночують діти за 100 гривень за ніч.Не вірите,запитайте.Усе повторюється як в 2004 році.І з ціми ж персонажами:)
Відповісти
ти голову пробував лікувати!
Відповісти
123,ти спочатку хоча б до 10 спробуй навчитися рахувати,а то якось напевно тобі соромно дурнем ходити?
Відповісти
Додому.закривай кабінєт.робоча неділя закінчилась твої штовхачі пахани вже півдня дома..службовці темряви
Відповісти
Усіх міліцонерів, котрі вчинили побиття під судом, було перефотографовано. Усіх їх було змушено відкрити свої обличчя. Усіх їх, під охороною активістів, було спроваджено цілими і неушкодженими через "коридор" ганьби, від автобусів – до РУВС. Через місяць, через рік або навіть через двадцять – ті з них, чию вину буде встановлено справедливим судом, ОБОВ"ЯЗКОВО будуть відповідати за те, що сталося під Святошинським судом.
Відповісти
Самооборона Майдану готова дати відсіч агресії режиму та захисти Майдан

«Влада наполегливо намагається втягнути в конфліктні ситуації самооборону Майдану» Однак, всі хлопці пройшли спеціальний інструктаж щодо реагування на можливі провокації. Зазвичай провокаторів мирно виводять за межі барикад. Самооборона стоїть над політикою і покликана на охорону майдану. Сотні самооборони готові виступити на захист мітингувальників в будь-який час доби і нейтралізувати всіх агентів режиму та розкольників майдану.
Отож люди з цілої України і всі вони пліч-о-пліч стоять на барикадах.
Відповісти
За перегородження дороги дають 6 років в'язниці. Незаконне формування тзв. "Беркут" лупашив вчора людей на ліво і направо. Побили навіть екс міністра МВС Луценка. Все це відбувається на тлі економічного занепаду України, величезного дефіцину бюджету, нових держ. боргів і нездатністю влади стабілізувати і підняти економіку країни, відповідно і добробут людей. Мордоворот з мінфіндоху видає накази про віджим більш як 37 000 підприємств з особистою відповідальністю обласних податківців перед ним.
Відповісти
Поширюємо, роздруковуємо, розклеюємо!
Фотографії усіх "беркутівців", які били людей на Святошині (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)
http://espreso.tv/article/2014/01/11/fotohrafiyi_usikh_berkutivciv_yaki_byly_lyudey_na_svyatoshyni_onovlyuyetsya
Відповісти
Ау,писаки євромайданівські.Ви не біля компів соплі жуйте,а давайте в Київ на майдан.Помокніть,померзніть,поїжте на морозці.Що клоуни,слабо?
Відповісти
ти, ми з відси і пишем!
Відповісти
Ага, зараз! Там ще можна ..зди вихопити. Ми краще вас тут підтримуємо.
Відповісти
сіржант.тіпа умний...
Відповісти
Волиньпост хоча би вичитував текст, коли виставляють статтю - діти ж читають. Подумають, що вже Наказом Кабміну буржуйки перейменували на бурХуйки. Позорище якесь для Євромайдану!
Відповісти
А о прописке на Евромайдане в Киеве его "жители" в милицию не собираются пока обращаться?
Відповісти
А срати і ссати куди ходить майдан, про це напишіть. От Беркут ссить піерховнураду, всі бачили.
Відповісти