Ціни на житло під Луцьком кусаються

Ціни на житло під Луцьком кусаються
На Волині в людей, які шукають житло, популярна ідея купляти землю або будинки за містом, - каже директор "Волинського агентства нерухомості" Лариса Мусійчук.

"Є попит і на старіші будиночки в приміських селах. Але всі чомусь вважають, що вони мають бути супердешеві, а це далеко не так", — цитують її Відомості.

"Ціни різні — починаючи від 20 тисяч доларів і завершуючи 100 тисячами. Чому? Бо у багатьох селах є газ, часто централізована каналізація, досить хороші умови проживання. От, скажімо, в Підгайцях дороги розчищають, стоять контейнери для сміття, його вивозять, дітей довозять до школи. Тож жити там комфортніше, ніж у деяких районах Луцька, тому й ціни на житло відповідні", - продовжує фахівець.

За словами експерта, всі населені пункти навкруг Луцька досить популярні серед охочих придбати житло чи ділянку, менш розвинений лише Ківерцівський напрямок. Та це пов’язано, найімовірніше, з тим, що Прилуцька сільська рада виділила небагато землі під забудову. Але разом із тим охочих купити помешкання у самих Ківерцях вистачає.

"Якщо у Луцьку чи довколишніх селах будинок котеджного типу коштуватиме 150 тисяч доларів, то в Ківерцях — максимум 80. Будинки середнього класу взагалі вартують 30–50 тисяч. При цьому за 50 тисяч — це добротний великий будинок із усіма зручностями", — зазначає Лариса Мусійчук.

Як каже фахівець, ціни на житло в інших райцентрах Волині дуже різняться. Все залежить від розвитку населеного пункту. Тому вартість нерухомості у Ковелі мало чим відрізняється від луцьких цін. А от в Іваничах чи Горохові помешкання можна придбати дешевше.

Попри все, давати залізну відповідь на те, що ж усе-таки чекає ринок нерухомості в глобальному масштабі, ніхто не береться. Причина, звісно, криється у нинішній ситуації в країні, яка вкрай непередбачувана.

Спеціалісти кажуть, що політична нестабільність може погіршити економіку країни, а це, відповідно, потягне за собою і ринок нерухомості, як це було в 2008 році.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.