Волинські військові пообіцяли не стріляти

Волинські військові пообіцяли не стріляти
Солдати та офіцери 51 механізованої бригади, яка базується біля Володимира-Волинського, не стрілятимуть в народ.

У цьому громаду міста запевнив командир бригади Володимир Яцків, - повідомили у прес-службі ВО «Свобода».

Він запевнив громаду Володимира-Волинського в тому, що військовослужбовці ввіреної йому частини в жодному разі не будуть застосовувати зброю проти співвітчизників та не поїдуть до Києва для участі у придушенні акцій протесту. Відповідний лист-відповідь надійшов до Володимир-Волинської міської ради.

Напередодні 19 лютого Рада ВО «Майдану» звернулася до Володимир-Волинського міського голови Петра Саганюка з вимогою звернутися до командира 51 Окремої механізованої бригади про недопущення виїзду військовослужбовців до Києва, залишення в місцях дислокації усіх підлеглих солдат та офіцерів.

«Завіряю Вас, що військовослужбовці військової частини А2331 на основах законодавства України не можуть бути залучені до політичних протистоянь та не можуть бути направлені до міста Києва для участі в подавлені протестних акцій», - йдеться у листі-відповіді командира.

Запевняю Вас, що військовослужбовці ввіреної мені військової частини складали Військову присягу на вірність Українському народові і в жодному разі не будуть застосовувати зброю проти співвітчизників», - додав він.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.