У Луцьку - виставка писанок. ФОТО

У Луцьку - виставка писанок. ФОТО
У Луцьку відкрилася виставка «Барви волинської писанки».

Виставка писанок приурочена до 20-річчя обласного конкурсу писанкарства, у якому беруть участь майстри-аматори з різних куточків області, - пише Волинський інформаційний портал.

На ній представлені як конкурсні роботи за всі минулі роки, так і писанки з фонду музею, а це приблизно половина з наявних 2,4 тисячі експонатів, з приватних колекцій.

Працівники музею розповіли, що формувати колекцію музей почав ще 1929-го року. Проте всі писанки знищили під час Другої світової війни. Тож до наших днів дійшла лише інвентарна книга. Початок другого етапу формування колекції датується сімдесятими роками минулого століття.

Так, на виставці можна побачити писанки, виконані в різних техніках: воскового розпису, шкрябанки, мальованки, оздоблені бісером тощо. Цікаво, що, окрім курячих яєць стандартного розміру, використовували також страусині та перепелині.

На відкриття виставки запросили луцьких школярів. Для них провели екскурсію та розповіли про експонати, зокрема про особливості традиційної волинської писанки. «Думаю, що через кілька років на наших стендах ми побачимо і ваші роботи», - звернувся до дітей директор музею Анатолій Силюк.

Також він запросив їх на майстер-класи з виготовлення писанок, дряпинок, крапанок, а також великодніх листівок.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку - виставка писанок. ФОТО
07 квітень, 2014, 14:19