На Волині подорожчає оренда землі

На Волині подорожчає оренда землі
Орендарі землі на Волині, які сплачують менше ніж 3% від грошової оцінки землі, повинні переукласти договори з власниками ділянок.

Цього вимагає Закон України від 27 березня 2014 року №1166-VІІ «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні», - повідомили в обласному управлінні Міндоходів.

Для всіх категорій земель, в тому числі для земель сільськогосподарського призначення, розмір орендної плати встановлюється у договорі оренди, але річна сума платежу «не може бути меншою 3 відсотків нормативної грошової оцінки».

«Таким чином, ті волинські платники орендної плати за землю, як юридичні, так і фізичні особи – підприємці, які орендують землі в т.ч. сільськогосподарського призначення, але сплачують за оренду землі менші суми, ніж визначає ухвалений закон, а саме менше, ніж 3 відсотки від нормативної грошової оцінки земель (в тому числі за ріллю, сіножаті, пасовища тощо), повинні здійснити коригування грошових зобов’язань», - кажуть у відомстві.

Не пізніше 20 травня платники повинні подати уточнюючі податкові декларації, у якій відобразити зобов’язання з врахуванням нового визначення мінімального розміру орендної плати за землю.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині подорожчає оренда землі
30 квітень, 2014, 10:28