У Росії за матюки штрафуватимуть

У Росії за матюки штрафуватимуть
Матюки у творах мистецтва офіційно заборонять у Росії.

Новий закон набере чинності 1 липня, - пише Gazeta.ua.

Порушники платитимуть штрафи від 2 тис. до 50 тис. руб. (600–16 тис. грн). Фільми з нецензурною лексикою не отримають ліцензії на прокат.

"Це крок до самознищення Росії — як вони тепер розмовлятимуть і порозуміються? Не уявляю, що буде з російським мистецтвом. Це трагедія для їхнього суспільства — люди остаточно перестануть говорити. Вони й так уже мовчать, а тепер не зможуть висловлюватися навіть таким чином. Тоді разом ще й горілку, і балалайку заборонили б. Напевно, це зробили, щоб на вулицях не співали відому пісню про Путіна. Якщо таке колись повторять у нас, боротимуся за мат — вийду на Майдан", - каже український поет Артем Полежака.

"Це повернення у минуле, до законів, за якими існував радянський театр. Це не просто заборона мату — це заборона свободи слова. У Росії маніпулюють на темах патріотизму і "нравственности". Бачите, як ми боремося за мораль, а згадайте, які були чудові добрі твори у Союзі. Це робота на електорат: Путін створює образ батька, який дбає про дітей. Без мату можна легко обійтися. Митці писатимуть, як пишеться. А під час постановок — ітимуть на компроміс, як колись усі виживали в часи цензури. На моїх друзів у Росії уже пишуть доноси, що в них недостатньо патріотичні п'єси. Взагалі це абсурд: заборонити мат у країні, де стільки нецензурщини. Так свого часу провалився "сухий закон". Усі російські друзі зараз матюкаються у соціальних мережах — поки ще можна", - коментує закон драматург Наталя Ворожбит.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Росії за матюки штрафуватимуть
08 травень, 2014, 09:41