Випускний у луцькому військовому ліцеї. ФОТО

Випускний у луцькому військовому ліцеї. ФОТО
Сьогодні 206 учнів Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою отримали атестати про загальну середню освіту.

Про це повідомляє інформаційне агентство Волинські Новини.

Незважаючи на дощову погоду, привітати юних випускників прийшло чимало гостей та батьків.

На початку офіційної частини ліцеїсти разом із ветеранами ОУН-УПА вшанували пам’ять Небесної Сотні і всіх тих, хто поклав душу й тіло за свободу України. Разом вони поклали квіти до меморіалу «Вічна слава» у Луцьку.

Начальник ліцею полковник Павло Боснюк зазначив, що цього року троє ліцеїстів отримає атестати з відзнакою і золоті медалі. Полковник не виключає, що більшість випускників не буде продовжувати навчання у військовій сфері. Але він переконаний, що підґрунтя для дорослого життя навчальний заклад сформував.

Голова Волинської обласної державної адміністрації Григорій Пустовіт під час привітань випускників пригадав і свої молоді роки, коли навчався у Суворовському училищі. «Тридцять сім років тому, я стояв у такому ж строю, мріяв про офіцерські погони і військову службу. Всі випускники обрали дуже потрібну і актуальну у цей нелегкий час професію. Дякую вам за те, що завжди берете участь у всіх заходах, які відбуваються у Луцьку і в області», - відзначив Пустовіт.

Під час офіційної частини заходу випускники виконували патріотичні пісні і висловлювали слова вдячності усім офіцерам, які невтомно з ними працювали.

Випускник ліцею Владислав Самчук визнає, що навчання буде продовжувати у цивільному виші. «Волинський обласний ліцей у першу чергу виховує учнів не як військових, а як людей. Кожен, хто пройшов шлях навчання у цьому закладі, розуміє чи хоче він далі продовжувати свою військову кар’єру. Я планую іти у цивільну авіацію, але за потреби, коли мене призвуть у військо, я зможу нести службу в авіації», - резюмував юнак.

Натомість Ольга Вакулюк планує вступати до Національної академії внутрішніх справ. Дівчина каже, що її мрією є здобути професію криміналіста і у майбутньому допомагати слідчим розкривати злочини. «У школі і в ліцеї найуспішнішим предметом у мене була хімія. Тому з вибором напрямку роботи у правоохоронних органах я довго не вагалась. У ліцеї я змогла покращити рівень своєї фізичної підготовки, яка є необхідною мені для вступу в академію», - розповіла Ольга.

На завершення свята випускники виконали святковий вальс і подарували квіти своїм матерям.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пустовіт нове місце роботи собі вже знайшов!:)))
Відповісти
сам ти молокосос
Відповісти
ті хлоаці як молокососи. їх хоть там щось вчать толком
Відповісти
ті хлоаці як молокососи. їх хоть там щось вчать толком
Відповісти
Останні новини
Випускний у луцькому військовому ліцеї. ФОТО
31 травень, 2014, 17:20