Лозінського повернули в колонію

Лозінського повернули в колонію
Колишнього нардепа Віктора Лозінського засудженого за вбивство після затримання етапували назад до Бориспільської виправної колонії №119.

Про це заявив в.о.генерального прокурора України Олег Махніцький, - пише Дзеркало тижня.

"Коли нам стало відомо, що його звільнили, я зібрав термінову нараду, дав відповідні вказівки. Ми вжили всіх заходів, щоб він не зміг сховатися. Був контроль на кордоні, щоб у випадку появи Лозінського на кордоні його затримали. За ним було спостереження", - розповів він.

За його словами, коли Лозінський рухався на автомобілі біля Білої Церкви (Київська обл.), було прийнято рішення про його затримання і доставку до колонії, де він відбував покарання, "поки не буде розглянуто апеляцію прокурора і буде прийнято рішення".

За інформацією в.о. генпрокурора, спочатку Лозінський повернувся до себе додому, а потім, "коли він почав переміщатися, його затримали".

"Він зараз перебуває під вартою, у нього немає можливості втекти. Його будуть охороняти до прийняття рішення судом апеляційної інстанції", - підкреслив в.о. генпрокурора.

Він нагадав, що Бориспільський міськрайонний суд безпідставно відхилив всі клопотання прокурора і ухвалив рішення про звільнення Лозінського за станом здоров'я. Після цього прокуратура внесла апеляцію на дане рішення суду.

Він також звернув увагу на те, що ще у травні Лозінський був безпідставно переведений до медустанови колонії. "Його звільнення готували заплановано", - робить висновки в.о. генпрокурора.

Окрім того, додав Махніцький, клопотання про звільнення Лозінського надходило як від адвоката ув'язненого, так і від потерпілої Олійник. "Очевидно, вели роботу з потерпілою, думаю, вона не просто так подала клопотання про звільнення цієї людини", - сказав він.

В.о. генпрокурора також повідомив, що на сьогоднішній день відкрито кримінальні провадження щодо працівників пенітенціарної служби, а також судді, який виніс незаконне рішення. Він пояснив, що буде перевірятися можливе зловживання владою або перевищення влади суддею, а також ймовірність отримання хабара причетними посадовими особами.

Окрім цього, він висловив припущення, що висновок судово-медичної експертизи щодо стану здоров'я Лозінського було сфальсифіковано.

Глава МВС України Арсен Аваков пізніше написав на своїй сторінці у Facebook: "12-00, оформивши відповідні документи, Лозінського доставили назад у колонію. Окреме тепер питання за процедурою його випуску".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.