Безрука жінка стала фотографом

Безрука жінка стала фотографом
Мешканка Індонезії Русідах Бадаві довела, що для по-справжньому творчої людини фізичні недуги, навіть відсутність рук, - не проблема.

Залившись після автомобільної аварії без кистей обох рук 44-річна Русідах зуміла, не зважаючи ні на що, стати професійним фотографом і вже 20 років успішно працює у власній студії, - пише Bigpicture.

Ще в 12-річному віці вона потрапила в аварію, після якої їй по лікоть ампутували обидві руки.

Дівчинка тяжко переживала свою інвалідність, навіть кинула школу. Але підрісши, вона попросила батьків купити їй фотоапарат.

Незважаючи ні на що жінка зуміла стати професійним фотографом і зараз є власницею власної фотостудії в індонезійському місті Пурвореджо.

Закінчивши в 1989 році середню школу, Русідах почала вчитися у професійному реабілітаційному центрі для інвалідів у місті Соло. Там вона пройшла курси шиття і фотографії.


Русідах живе з чоловіком і 13-річним сином у селі Ботореджо. На фото: Русідах причісує свого сина.

Першу фотокамеру - Pentax - Русідах отримала від свого викладача в 1995 році. Вона сама модифікувала її, підлаштувати під свої фізичні особливості.

До 2010 року Русідах в основному користувалася плівковим фотоапаратом. А потім компанія Canon подарувала їй цифрову камеру Canon 550D і спалах.


Жінка-фотограф надає свої послуги на весіллях, карнавалах та інших сільських заходах. Місцева влада також періодично наймає її.


Русідах вже 20 років успішно працює у власній студії, одночасно доглядаючи за своєю сім'єю, і зокрема, за 12-річним паралізованим племінником



Русідах заробляє в місяць від 22 до 44 доларів США, беручи 70 центів за одну фотографію.



Русідах визнає, що інвалідність ускладнює їй життя. Те, що здорова людина зазвичай робить за хвилину, вона робить за п'ять. Але це жодною мірою не змусить її відмовитися від своєї мрії. Вона не хоче згадувати подробиці нещасного випадку, але каже, що без нього навряд чи полюбила б професію фотографа.








Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.