Вироби майстерні «Легенди Волині» можуть потрапити до культурної спадщини ЮНЕСКО

Вироби майстерні «Легенди Волині» можуть потрапити до культурної спадщини ЮНЕСКО
Журналістам у Радивилові продемонстрували майстерню ручного ткацтва «Легенди Волині».

Окрім журналістів захід відвідали і представники районної та обласної влади.

В якості гіда для учасників прес-туру виступив керівник проекту, голова громадської організації «Центр дослідження і відродження Волині» Володимир Дзьобак.

Він розповів про історію ткацтва та всі складнощі з відновленням цього народного ремесла.

Та пропри все сьогодні проект уже показав перші результати: майстрині завершують роботу над створенням власної колекції серпанкових костюмів з урахуванням їх регіональних особливостей. А це можна використати для розвитку туристичної привабливості краю козацької слави.

Крім виготовлення етнічних костюмів тут також ведуться роботи зі створення колекції копій старовинних волинських прикрас – дукачів, - повідомляє Takeinfo.net.

Для того, щоб відродити та організувати технологію ткання серпанкового полотна в рамках проекту «Волинський серпанок» майстриням Радивилова знадобилися чотири роки.

До слова, віце-прем’єр-міністр України Олександр Сич підтримав ініціативу щодо включення Волинського серпанку до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дай Боже. Але ідея примарна - ЮНЕСКО надає свій статус насамперед у тих випадках, якщо країна може гарантувати збереження об'єкта (чи явища). В України з цим не склалося. Наша держава не в стані захистити свої пам'ятки національного і місцевого значення, які по країні зникають десятками щороку.
Відповісти
Серпанок зі Сварицевич чи ні? Здається це Полісся, а не Волинь. Перш ніж пхатись у ЮНЕСКО, авторам проекту непогано було б етнографію хоча б почитати, не кажу вже вивчити. Віце-прем'єру навіть незручно про це нагадувати.
Відповісти
Останні новини
Вироби майстерні «Легенди Волині» можуть потрапити до культурної спадщини ЮНЕСКО
20 липень, 2014, 14:01