Садовий застеріг лучан від руйнування пам’яток багатими бізнесменами

Садовий застеріг лучан від руйнування пам’яток багатими бізнесменами
Міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що треба боротися з бізнесменами, які руйнують пам'ятки, отримавши "хабарні" дозволи.

Про це він розповів 18 серпня під час прес-конференції у ВолиньМедіа.

За його словами, для міста дуже важливо зберігати історичну спадщину і реставрувати її. У Львові на ці цілі вдається виділяти кошти з міського бюджету, а також залучати до співпраці різні організації з Німеччини, Польщі та Норвегії.

Садовий заявив, що головне – не знищувати пам’ятки. Але так дуже часто робить той, хто має кошти, щоб давати хабарі в міністерстві культури, яке видає дозволи.


«Головне – не піддаватися на спокуси зруйнувати пам’ятку. Бо часто їх може купити новий власник і в багатьох виникає бажання покращити. Це не можна дозволити. Бо це надбання людства, діамант. Бізнесмен їде до Києва, бере конверт і дає його чиновнику. Це не просто сумно, це страшно», - зазначив Садовий.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Харизматична постать. Поєднання внутрішньої і зовнішньої краси. Жінки від нього вагітніють на відстані десяти метрів і падають в запаморочення. Тримається впевнено, відчувається сильна ерудиція, компетентність, красива мова, що дуже важливо для публічної людини (пригадайте заступника Волинської ОДА Кудрявцева, в словниковому запасі якого 150 слів разом з матюками!!!). Створив міцну команду однодумців, має підтримку з усіх сторін, подолав в раді більшість "свободівців". Підтримує всі громадські організації зі здоровим глуздом, молодих правозахисників, які займаються захистом громадян, а не політичними іграми. На брифінгу з писаками і в Будинку культури наголосив на тому, що стратегію міста повинні розробляти ті, хто її буде втілювати в життя, а не чиновники, які звикли засувати папірці під червоне сукно, доки вони не покриються товстим шаром архівної пилюки. Молодець!
Відповісти
Останні новини
Садовий застеріг лучан від руйнування пам’яток багатими бізнесменами
18 серпень, 2014, 17:30