Янукович хотів підписати асоціацію з Євросоюзом, - Сікорський

Янукович хотів підписати асоціацію з Євросоюзом, - Сікорський
Володимир Путін шантажував Віктора Януковича, щоб той не підписав угоду про асоціацію з ЄС у 2013 році.

Колишній Президент України Віктор Янукович хотів підписати асоціацію з Євросоюзом, але російський президент РФ Володимир Путін пригрозив відібрати у нього Крим. Про це розповів колишній міністр закордонних справ Польщі і нинішній маршалок Сейму Радослав Сікорський, якого цитує видання Politico Magazine, - пише Дзеркало тижня.

Сікорський розповів, що Росія готувалася до війни з 2008 року. На саміті НАТО в той рік Путін говорив про Україну, як про штучну країну, і що більша частина її земель історично належала Росії.

Він попереджав, що буде військова відповідь на дії України або Грузії щодо вступу до НАТО. Також Сікорський зазначив, що розвідувальні пункти з'явилися в Криму ще в 2010 році.

Російські наміри щодо Криму стали очевидними в 2011 і 2012 роках, коли Путін почав відвідувати фестивалі російських націоналістичних байкерів на півострові.

За словами Сікорського, Росія зробила свої розрахунки щодо тих українських провінцій, які було б вигідно захопити.

Сікорський запевнив, що Кремль вирішив, що було б вигідно анексувати Запоріжжя, Дніпропетровськ та Одесу. У той самий час Донбас, який зараз контролюють бойовики, не був вигідним для анексії Росією.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Федорович був найкращим президентом а уряд Азарова найпрофесийнишим урядом саме за их правлиння Украину вперше на мижнародний арени почали сприймати як повноцинного партнера визнаючи правильнисть проведених реформ и економичне зростання саме им Евросоюз запропонував асоциацию хоча за часив правлтння Ющенка Тимошенко у Европи говорили що Украину ви асоциации виддиляе минимум 15 20рокив
Відповісти
Останні новини
Янукович хотів підписати асоціацію з Євросоюзом, - Сікорський
20 жовтень, 2014, 17:56