Кумедні стріт-фото Нільса Йоргенсена

Кумедні стріт-фото Нільса Йоргенсена
Найголовніше у вуличній фотографії - бути спостережливим.

Так вважає Нільс Йоргенсен – британський фоторепортер, який став відомим завдяки своїм цікавим стріт-фотографіям, що отримали багато престижних нагород, - пише Bigpicture.ru.

Хоча Нільс Йоргенсен працює фоторепортером в британській пресі, на Батьківщині його вважають ексцентричним і креативним майстром вуличної фотографії.

Цікавитися фотографією Нільс почав ще в дитинстві. Його батько був фотографом-любителем і всіма знаннями ділився з сином. Ще у школі Нільс «волочився по вулицях» під час перерв і фотографував все, що тільки можна, без будь-якого плану. Це і було, за словами фотографа, початком його «пригод з вуличною фотографією».

Після закінчення школи Нільс Йоргенсен поступив в West Surrey College of Art and Design, але через деякий час покинув навчання.

«Незважаючи на це, я багато чому тоді навчився. Заняття в темній кімнаті і бібліотека були фантастичні, я брав так багато книг про фотографію з бібліотеки, скільки було можливо», - зазначає фотограф.

Важливим моментом у житті Нільса Йоргенсена став день, коли він прийшов в офіс Associated Press в Лондоні і переконав легендарного німецького фотокореспондента Хорста Фааса - володаря двох Пулітцерівських премій - прийняти його на роботу в якості фотокореспондента для висвітлення подій у Східній Африці.

«Я не живу з вуличної фотографії і навіть не зміг би на ній заробляти. Мене хвилює тільки можливість робити фотографії відповідно до моїх власних ідей, а робота фоторепортера дозволяє мені фінансувати цю шкідливу звичку, якою я одержимий», - пояснює фотограф.

За словами фотографа, вулична фотографія - це заняття захоплююче і цікаве, проте багатьом людям не вистачає сміливості для того, щоб почати фотографувати незнайомців, адже вони бояться, що їх звинуватять у порушенні приватного життя.

Нільса багато разів затримувала поліція через зйомку людей на вулиці, але завжди відпускала, тому що в Англії для того, щоб сфотографувати людину в громадському місці, не потрібно мати його дозволу.

«Якщо ви хочете займатися вуличною фотографією, то у вас повинні бути очі і на потилиці, тому що ви ніколи не знаєте, коли побачите щось цікаве», - радить фотограф.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А в Україні є такі фотографи?
Відповісти