«Буратіно» отримало ділянку незаконно, – прокуратура

«Буратіно» отримало ділянку незаконно, – прокуратура
Прокуратура Волині виявила факти, які свідчать, що при купівлі земельної ділянки на вулиці Винниченка, 4, засновники ТОВ «Буратіно ЛТД» тричі обійшли закон.

Про це йшлося у сюжеті новин «На часі» телеканалу «Аверс» 24 травня.

«За результатами перевірки підготовлено і скеровано до господарського суду Волинської області позовну заяву в інтересах держави в особі територіального органу Державної інспекції сільського господарства України до Луцької міської ради та ТзОВ «Буратіно» про визнання недійсним договору купівлі-продажу земельної ділянки та визнання незаконним та скасування державного акту на право власності на землю», – розповів заступник прокурора області Анатолій Хомич.

Прокуратура визнала: частину землі «Буратіно» продали без проведення жодних тендерів, аукціонів чи торгів.

«Відчужена товариству «Буратіно» земельна ділянка складалася з трьох частин: 594 кв. м, яку надали в постійне користування, 168 кв. м, яка перебувала в оренді, вільна земельна ділянка площею 143 кв. м із земель комунальної власності, яка відповідно до земельного кодексу України та Положення про порядок продажу земельних ділянок комунальної власності суб’єктам підприємницької діяльності має надаватися шляхом проведення земельних торгів у формі конкурсу чи аукціону», – зазначив Хомич.

Ще одну частину земельної ділянки продали разом із комунальною нерухомістю – невеличким мурованим літником.

«Будь-яка земельна ділянка може надаватися в оренду лише тоді, коли вона є вільною. На одній із земельних ділянок справді був розміщений об’єкт нерухомості міської комунальної власності, який при реконструкцій кафе «Буратіно» було демонтовано», – повідомив заступник прокурора.

Прокуратура звернулася до суду, однак суд залишив позов без розгляду.

«Ухвалою суду від 26 квітня поточного року позовну заяву прокуратури повернуто без розгляду, оскільки суд не вбачає порушень інтересів держави при прийнятті Луцькою міською радою рішень при відчуженні «Буратіно» земельної ділянки, а також вважає неналежним позивачем територіальний орган Державної сільськогосподарської інспекції», – розповів Анатолій Хомич.

Він додав, що з таким рішенням суду прокуратура категорично не погоджується, оскільки Державна інспекція є органом виконавчої влади, яка уповноважена здійснювати контроль за охороною та використанням земель.

Тому рішення суду, за словами Хомича, прокуратура оскаржуватиме в Рівненському апеляційному суді.

Нагадаємо, приміщення кафе «Буратіно» у центрі Луцька належить батьку депутата міської ради Андрія Козюри Григорію, дружині його друга Ірині Стецюк, а також сину луцького міського голови Миколи Романюка Володимиру.

За задумом, у відреставрованому кафе «Буратіно» буде два поверхи, де розмістять дитяче кафе, торговельні місця і, за чутками, навіть пивоварню.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
дуже гарно - дитяче кафе і пивоварню...може - дитячу пивоварню?
Відповісти
Ну если незаконно и это говорят в прокуратуре то ПОЧЕМУ продолжается строительство???!!!
Відповісти
Кажуть,що Романюк все робить,щоб все залишилось так як є.
Відповісти
На історичній вулиці вліпити такий КОНЧЄНИЙ проект приміщення.. жах..
Відповісти
бабло побєждаєт добро!
Відповісти
ура! нарешті я зможу набухатися у новому барі))))
Відповісти
Останні новини
«Буратіно» отримало ділянку незаконно, – прокуратура
25 травень, 2012, 18:08