Питання про «Інтер» розглядатимуть 15 січня

Питання про «Інтер» розглядатимуть 15 січня
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення розгляне питання про дотримання законодавства під час новорічного ефіру на найближчому засіданні, що планується на 15 січня.

Про це повідомив голова Нацради Юрій Артеменко, - інформує Телекритика.

За його словами, порядок денний засідання наразі ще остаточно не сформований, але враховуючи величезний резонанс щодо новорічного ефіру телеканалу «Інтер», члени Нацради очевидно розглянуть питання про результати моніторингу новорічного ефіру загальнонаціональних каналів.

«На останньому засіданні я дав доручення моніторити всі загальнонаціональні канали. У мене були перестороги, що хтось захоче дати привітання Путіна. Але я і в страшному сні не міг подумати, що показуватиме "Інтер". Одна справа, коли канали не могли швидко позбутися російських серіалів, бо вони були закуплені на рік, і вибирали між патріотизмом і бізнесом. А тут всі канали мали змогу заздалегідь підготувалися до Нового року. Я хочу запросити на засідання представників громадськості, телеканалів, парламентського комітету з питань свободи слова та інформаційної політики, РНБО, щоб не тільки розібратися в ситуації, а з зробити висновки. Ви ж розумієте, що Нацрада не може просто взяти і забрати ліцензію. Це може зробити тільки суд і то, тільки після довготривалої процедури», - сказав Юрій Артеменко.

Раніше директор департаменту інформаційної політики Держкомтелерадіо Богдан Червак заявив, що «Інтер» має стати суспільним телеканалом.

Нагадаємо, канал «Інтер» в новорічному ефірі показав виступи співаків, які неодноразово виступали з антиукраїнськими заявами, а деякі з них є персонами нон-грата в Україні.

Програма новин на «Інтері» «Подробности» відмежувалася від такої політики каналу, засудивши її.

Раніше представники комісії з питань поширення й демонстрації фільмів та низки правозахисних організацій закликали позбавити «Інтер» ліцензії.

Як писала «Телекритика», міністр інформаційної політики Юрій Стець домагатиметься заборони допуску в український телеефір осіб, які шкодять Україні або публічно підтримують її опонентів.

Секретар РНБО Олександр Турчинов зазначив, що Нацрада має негайно розглянути питання щодо позбавлення ліцензії телеканалу «Інтер».

Телеканал «Інтер» вважає всі звинувачення, висловлені на нашу адресу 1 січня 2015 в українських ЗМІ, тиском на канал

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Трансляція в новорічну ніч по телеканалу "Інтер" "Огонька" російського виробництва, де виступили артисти, що підтримують сепаратистів, стала лідером телерейтингів. Про це повідомив комерційний директор телеканалу "1+ 1" Валерій Варениця на своїй сторінці у Facebook. "Ось ми всі обговорюємо НР на Інтері, але забуваємо, що "ворожий" концерт на піку дивилися більше 30% глядачів, а "патріотичний" концерт ОЕ тільки 11%, може, пора все ж визнати, що проблема не в Інтері, проблема в глядачі, а отже, в суспільстві", - зазначив він. "Можна як варіант не забороняти Інтер, а розстрілювати всіх, хто дивився НР на Інтері", - додав Варениця.
Відповісти