У Слов'янську бійці АТО не дали знести пам'ятник Леніну, - ЗМІ

У Слов'янську бійці АТО не дали знести пам'ятник Леніну, - ЗМІ
У ніч з 10 на 11 січня жителі Слов'янська збиралися знести пам'ятник Леніну, проте зробити це не дали бійці батальйонів «Січ» і «Харків».

«Опівночі жителі Слов'янська стали прибувати на площу Жовтневої Революції в центрі міста, зібралися близько 70 осіб. Люди заявляли, що очікували спецтехніку з батальйоном «Січ» для демонтажу пам'ятника Леніну. Однак батальйон зі спецтехнікою так і не прибув", - повідомляє видання "Новое время" із посиланням на журналіста Олексія Мацуку.

За його словами, на площу приїхали семеро військових з нашивками «Харків». Активісти почали з ними переговори, проте вони були безрезультатними. За словами учасників нічного мітингу, частина з прибулих військових були в стані алкогольного сп'яніння.

Трохи пізніше в центр міста прибуло два КАМАЗи і два "пікапи" з кулеметами, на транспортних засобах були встановлені прапори України. З автомобілів вийшли люди у військовій формі Україна. Учасники мітингу також звернулися до них з проханням допомогти демонтувати пам'ятник Леніну, проте вони проігнорували прохання.
Оскільки військові так і не допомогли жителям Слов'янська демонтувати пам’ятник, городяни домовилися, що в неділю, 11 січня о 15:00 проведуть акцію зі знесення пам'ятника Леніна "вручну", і розійшлися.

Також журналіст повідомив, що за всім спостерігав наряд міліції із 4-6 осіб. Міліціонери не втручалися в події.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: АТО, акція
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
кровавого ідолаульянова на смітник!!!
Відповісти