В яких умовах будуть готувати мобілізованих із Волині. ФОТО

В яких умовах будуть готувати мобілізованих із Волині. ФОТО
Багато бійців, яких мобілізують із Волині під час нової хвилі, будуть проходити двотижневе навчання на Рівненському загальновійськовому полігоні.

Про те, в яких умовах будуть готуватися ці бійці, розповів народним депутатам Ігорю Гузю, Ігорю Лапіну і громадському діячу Володимиру Пащенку командир полігону Олександр Ніколайчук у суботу, 31 січня.

За його словами, «заїзд» бійців почнеться із 12 лютого. До цього часу готують інфраструктуру навчального табору. Загалом там більше 100 військових наметів. У житлових до приїзду бійців облаштують місця для бійців (до 15 в одному). Спатимуть бійці на матрацах, які кладуть на дерев'яні настили. Кожному обіцяють видати ковдру та подушку.

Також у наметах, де житимуть бійці, будуть пічки-буржуйки. Ніколайчук визнає, що це – «не вдома на дивані», але переконує, що ніхто на землі спати не буде.

Також є спеціальна медична частина, намети для зберігання зброї й інших засобів. Автомати для бійців видадуть радянські, однак, за словами Ніколайчука, всі вони у дуже хорошому стані.

«Мені завжди не подобається, коли по телевізору показують ржаві автомати. Тут у нас немає такого», - каже він.

Для бійців вже завезли польові кухні. На території полігону є пилорама, де планують заготовляти достатньо дров для приготування їжі.

Один із бійців, які вже перебувають на полігоні, розповів, що їх годують кашами, борщем, курячим м’ясом, печінкою, тощо. Переконує, що «не голодують».

Також є спеціальні намети, де можна забезпечити особисту гігієну.

Поряд розташована військова техніка, яку планують ремонтувати прямо на місці під відкритим небом. Олександр Ніколайчук розповідає, що техніка досить стара. Наприклад, одну із установок калібру 122 мм використовували ще під час конфліктів у радянській Угорщині, а потім законсервували в Оржеві біля Рівного.

Почати відновлювати їх після консервації планують вже найближчим часом. Для цього командир полігону попросив у нардепів посприяти виділенню необхідних інструментів для таких робіт. Також для навчального центру не вистачає кабелів освітлення.

Відзначимо, що на полігоні є і певна кількість одиниць справної та сучаснішої військової техніки. Однак про неї ми не пишемо, зважаючи на військову таємницю.

Загалом же табір до прийому бійців готовий на 90%, - переконує Ніколайчук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 17
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нормально в наметах зараз, звичайно якщо не лінуватися сокирою махати.
Відповісти
Аж зігріли рідна 2С3 і "майже рідна" 2с1.
Відповісти
Все так погано ?
Відповісти
Гузя для підготовки там і залишити. Нехай безпосередньо побачить, як іде підготовка. І в Києві за готель не треба державних коштів витрачати. Такий табір без техніки можна в Маріїнінському парку поставити для депутатів, і близько на роботу, і на зекономлені кошти можна танк купити.
Відповісти
Це, я так розумію, новина з ряду «не все так погано». Хоча я б поставив підзаголовок «21 сторіччя, Україна». Це умови для життя і нормальної підготовки особового складу? Для ремонту техніки? А прозвітували, мабуть, що усе готове на 100 відсотків. Немає слів…
Відповісти
Ще додам. А ці клоуни приїхали поусміхалися по фотографувалися і у Київ. Ганьба.
Відповісти
Звісно казарм вже не лишилося. Все розікрали. Тепер живіть в наметах. І це 2015 рік. Нічого не змінилося все як в 1970-1980. Тільки тоді техніка була.
Відповісти
Головне щоб не бухали, так як влітку.
Відповісти
Гузя разом з іншими волинськіми депутатами на місяць в цей табір. Нехай померзнуть в наметах, вмиються крижаною водою. Це є типовий літній табір. Невже не можна з тих самих контенерів зробити житлові приміщення? Невже не можна відібрати крадений ліс і набудувати модульних будинків?
Відповісти
І ще ви хочете пане президент щоб ми відпустили своїх чоловіків щоб вони ще не доїхавши до фронту стали каліками шо рошенки мізки позліплювали.
Відповісти
А коли вже наші почнуть воювати, а не їхати туди як "тушки"???
Відповісти
Курвиська...
Хлопців - в м"ясорубку, щоб не було кому революцію робити. Здохніть, виродки!
Відповісти
гетто.завтра мороз -15 вдарить і ги-ги-ену за допомогою тертя об лід справляти будуть
Відповісти
і стовби це просто жах.це так мають дітей до перемогі готувати.перенесить цей строгач в киів під верховну раду
Відповісти
Шо це за конлагер за колючим дротом? Я в шоці...
Відповісти
Це щоби служба медом не казалась. Важко в навчанні, легше в бою.
Відповісти
Там на тижень поселити Верховну Раду, можливо тоді і ставлення до простих людей покращиться, як померзнуть добре, це які роки 1940..., "Европа"
Відповісти
Останні новини
В яких умовах будуть готувати мобілізованих із Волині. ФОТО
31 січень, 2015, 22:50