У мікрорайоні Луцька проведуть каналізацію за 17 мільйонів гривень. ФОТО

У мікрорайоні Луцька  проведуть каналізацію за 17 мільйонів гривень. ФОТО
У Луцьку в житловому мікрорайоні Вересневе на вулиці Довженка у травні з'явиться каналізаційний водовідвід.

Про це стало відомо під час зустрічі луцького міського голови Миколи Романюка із місцевими мешканцями 11 лютого.

Під час зустрічі мер представив громаді схему господарсько-побутової каналізації і зазначив, що загальна вартість будівництва каналізації - близько 17 мільйонів гривень.

«Цього року у бюджеті міста виділено на будівництво 4 мільйони 300 тисяч гривень. Головне, що проект розроблений, частина коштів виділена, і розпочинати будівництво будемо найближчими днями. Будівельними роботами буде займатись фірма «Луцькспецбуд», яка виграла тендер», - розповів Романюк.

Мер зазначив, що раніше із мешканцями мікрорайону було домовлено, що влада фінансує прокладання центральної каналізаційної труби. А люди самотужки розробляють дозвільну документацію, і кожен будинок самостійно за власний кошт підключатиметься до центрального водовідводу.
вулиця якою прокладатимуть каналізаційну мережу
вулиця якою прокладатимуть каналізаційну мережу

Начальник управління капітального будівництва Луцької міськради Леонід Карабан розповів, що проектом передбачено будівництво самопливної каналізаційної мережі на вулиці Довженка до каналізаційної насосної станції на вулиці Полонківській. Також реконструюють саму насосну станцію і побудують водонапірний колектор. На вулиці Боженка з'єднають каналізаційну мережу із вулиці Довженка і підключать її до центральної каналізації міста.
вулиця якою прокладатимуть каналізаційну мережу
вулиця якою прокладатимуть каналізаційну мережу

«У новій водовідвідній мережі через кожних 50 метрів буде каналізаційний колодязь, до якого зможуть «врізатися» жителі вулиці. Ми наполегливо просимо людей, аби вони домовились між собою і впродовж одного і того ж часу підключались до мережі. Бо після виконання усіх робіт буде прокладатися асфальт, а за його руйнування передбачено штрафи», - мовив Карабан.

До кінця травня мешканці району, які підключатимуться до каналізаційної мережі, повинні оформити усі необхідні документи. До того часу вже має бути прокладена центральна каналізаційна мережа.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А коли вже почнуть ремонтувати вул. Конякіна (навпроти Аверс). Скоро вже буде неможливо проїхати. Чи чекають поки утвориться провалля?
Відповісти
Що б там не робили і не обіцяли, все одно перед виборами міського голови і депутатів Новий Луцьк із Палицею скажуть, що все зроблене на Вересневому справа рук "благонадійників"
Відповісти
Шановні друзі є або водопровід, водоканал, водовід - там тече чиста вода в хату, а є ще дощова (зливова, ливнева, лівньовка) каналізація, фекальна каналізація (це там де з туалету, кухні, ванни) це з хати, з подвіря.

Правильно булоб написати так як в проекті пише.
Відповісти
Останні новини
У мікрорайоні Луцька проведуть каналізацію за 17 мільйонів гривень. ФОТО
11 лютий, 2015, 17:45