Григоренко сказав, скільки реально заробляють у Луцькій міськраді

Григоренко сказав, скільки реально заробляють у Луцькій міськраді
Молода людина, яка приходить працювати у Луцьку міську раду, отримує 1200 гривень, а за нинішніх цін вижити за такі гроші дуже важко, - вважає секретар Луцької міськради Сергій Григоренко.

Про це він заявив, відповідаючи на запитання члена виконкому міськради Олега Бондарука під час засідання цього органу у середу, 18 лютого.

Бондарук поцікавився, чому в 2014 році на видатки загального фонду на утримання органів місцевого самоврядування з бюджету Луцька склали 30,7 мільйона гривень. На його думку, це надто багато.

Однак Григоренко пояснив, що ця сума велика лише на перший погляд. Так, 26,6 мільйона витратили на зарплати. Він уточнив, що багато працівників отримують 1200-1500 гривень, а після девальвації гривні «це реально 400-500 гривень». Тому говорити, що витрати на міськраду наразі надто великі, за словами Григоренка, «соромно».

Секретар міськради навів приклад Польщі, де молоді працівники після вишу на державній службі отримують 500 євро, однак визнав, що там «не така економіка».

Сергій Григоренко вважає, що боротися із корупцією можна лише завдяки підвищенню зарплат та жорсткому громадському контролю.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 22
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нажаль не лише в міськраді зарплата 1300...
Відповісти
А на яких ще посадах отримують такі гроші? Назвіть. Які обовязки І рівень відповідальності? Яку кількість ушльопків що знають що кому робити, що пити, що кому платити і кого каструвати. Хто переробляэться в луцьку за 1200? Приходьте на конкурси. Хто приходив? Чому не перемогли? Кому конкретно неправомірно відмовили? Коли? Чи зверталися до прпвоохороних органів?
Відповісти
Ви завжди можете написати інформаційний запит про ЗП держслужбовців. Адже вони отримують гроші з бюджету, а бюджетні кошти є відкритою інформацією. Крім того показати порівняльну статтю з ЗП прокурорів і д/с міської ради, ода, деп.соц.зах., пен., та інших органів і ви будете здивовані)
Відповісти
Молодець Григоренко,хороша ідея!!!
Відповісти
500 еврiв у Польщi, мiж iншим, це лише квартплата i мiнiмум на харч.
Відповісти
у Польщі ще євро не знаходиться в обігу. Основна валюта - злоті. Переведи 500 євро у злоті і побачиш яка сума вийда.... щелепа відпаде
Відповісти
При чому тут яка грошова одиниця в Польщi?
Порiвнюю купiвельну спроможнiсть, а не абсолютнi цифри якими дiтей в дитсадках можете дивувати.

Середньостатистична зарплата в Польщi 700 еврiв.
В Варшавi бiльше.
Середня зарплата це на прожиття.
Пенсiя дуже мала 200-300 еврiвю
Відповісти
ну гаразд, а в нас на 1300 квартира і харч на місяць влазить в цю суму ?
Відповісти
1300 гривень це зарплата однiеi людини, а 1300 грн. квартплати це трикiмнатна квартира де живе 4 людини.
Не порiвнюйте "невпiхуемое".
Відповісти
підвищення зарплатні потрібно боротись. Ну який дурень платитиме більше тому хто і за копійки ладен "працювати"?
Може якийсь "рух" таки почнеться коли сільське населення перестане годувати родичів-дармоїдів і поверне їх назад "до плуга". А сидіти, виписувати за увесь день якусь довідку і випити відро кави, у перемішку з телефонним базіканням, то за це ще й платити?! Назад до землі! Вона дасть більше. Правда там на шпильках сантиметрів 20 висотою буде не дуже зручно.
Відповісти
У нас коли-небуть за часи незалежності профспілки виступали за підвищення заробітних плат? То чому ви бюджетники фінансуєте їх?
Відповісти
вірне запитання. У нас взагалі. за весь період свого існування, профспілки виступали на захист простого трудівника (робітника, рядового інженера, дрібного чиновника) ? Та ніколи. У нас профспілки точнісінько як попи - лише базікають і набивають власні кишені. Поцікавтесь маєтками по-над Стиром. Думаю знайдете там "діячів" від профспілок. І не одного. А це ж ваші "внески". Нажаль не на вашу користь.
Відповісти
Коли не прийду то вони кавують і бездельнічають за що ім більше давати хай до приватніка підуть він за 2000 три шкури з них здире; а в державних установах завжди так роблять
Відповісти
Ш чому ж з такою низькою зарплатою їх не зженеш з місця, а в архітектурі- навіть повторно лізуть на посади . А вже з екології, землеустрою і т.д. то прямо готові по спадковості місця передавати!
Відповісти
Сто відсотків правди,а ще скіл ьки кошткє це місце держслужбовця і платять і йдуть свідомо на таку зарплатк
Відповісти
А скільки отримують відкатів за інвестиції і тд за землі під будівництво
Відповісти
платити чиновникам в 10 разів більше, якщо скоротити їх в 10 разів. результат роботи буде такий самий.
Відповісти
"Сергій Григоренко вважає, що боротися із корупцією можна лише завдяки підвищенню зарплат та жорсткому громадському контролю."...золоті слова, це по європейськи!!!
Відповісти
Не рівняйте держ служб міста та села вмісті прийшов з роботи задер ноги та лежить а в селі прийдеш то не знаєш за що хвататись чи за хазяйство чи за город а заоплата менша ніж в місті і корми отих городських дармоїдув.
Відповісти
що це з.п прибиральниці повірю) а вот на рахунок дармоїдів так вони 1500 в день отримують)))
Відповісти
Казнокради сидять в органах місцевоого самоврядування. Це ж який молодий чи не молодий службовець піде працювати за 40-60 ЄВРО ? Нехай мита, акцизи, пдв в Україні убирають і ввводть 5 % з продаж і 10 % соціального податку. Податки - зло для бідного населення, яке не спроможне виплачувати!!!! Людей тянуть ще в глибшу БІДНІТЬ...
Відповісти
Ви геть подуріли, рядовий держслужбовець - це хлопчик для биття, зарпалата лише через 10 років роботи більш менш лдо 2000 дотягує, а відгрібає рядовий службовець ще й ой як від своїх начальників...кого кого а начальників вистачає. І не сидять на хабарях прості службовці, за роботу тримаються хоч таку, а ви спитайте в людей з оргвідділу ОДА, як вони працюють, з ненормованим робочим днем і дибілом корупціонером Дубняком за керівника!!!
Відповісти
Останні новини
Григоренко сказав, скільки реально заробляють у Луцькій міськраді
18 лютий, 2015, 08:49