У Ковелі - скандал зі збором коштів на подарунки вчителям до 8 березня

У Ковелі - скандал зі збором коштів на подарунки вчителям до 8 березня
До редакції газети «Вісті Ковельщини» звернулись із повідомленням, що з учнів однієї зі шкіл міста збирають по 20 гривень на подарунки вчителям до 8-го березня.

Особливо жінку обурило те, що гроші вимушені здавати діти з багатодітної сім’ї, - пише Kowel.com.ua.

Редакція надіслала лист начальнику управління освіти виконкому Ковельської міської ради Віктору Бичковському з переконливим проханням перевірити цей факт і вжити заходів щодо негайного припинення подібного неподобства.

Цікаво, що колись директором ЗОШ № 1 був саме Віктор Бичковський, а нині на цій посаді перебуває Тетяна Донюш.

«Збір грошей з дітей, якщо він має місце, – це порушення будь-яких норм етики і моралі в час, коли у країні фактично йде війна, з кожним днем знижується матеріальний рівень життя людей, багато з яких жертвують свої останні заощадження на потреби воїнів АТО», – йдеться у цьому листі, за підписом редактора Миколи Вельми.

У міського управління освіти повідомили, що «жоден учитель до збору грошей не причетний». Ну, а в усьому «винні» батьки, бо «випадки збору коштів мали місце в 4-В, 8-Б класах з ініціативи батьківських комітетів для привітання дівчаток».

Як повідомив Віктор Бичковський, за фактами проведено нараду з головами батьківських комітетів та класними керівниками щодо недопущення подібних випадків, а також факт обговорений на шкільній педагогічній раді.

Тоді журналісти з міськрайонної газети публічно звернулися і до батьківської громадськості міста й району з проханням припинити збирання грошей з учнів на подарунки напередодні різноманітних свят, ювілеїв, днів народження, "бо якщо для когось 20 чи навіть більше гривень нічого не значать, то в багатьох людей кожна копійка в умовах тотального зубожіння – на особливому рахунку".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 19
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А що то за "празнік"? Роза з Кларою придумали,москалі розповсюдили,а ви тішитеся.Є чудове свято-День матері (друга неділя травня).
Відповісти
Виступив би міністр освіти ,сказав би чітко ,що ніяких святкувань ,тоді був би спокій.
Відповісти
А фонд школи, теж здають батьки.Батьки здають тому що не хочуть щоб до їхніх дітей недобре ставились.Вчителі і лікарі це колиска корупції.Вони подають приклад дітям. От виростає покоління юних корупціонерів.Благодійні внески повинні офіційно перераховуватись на розрахунковий рахунок тоді буде контроль.
Відповісти
Колиска корупції - хронічне недофінансування освіти і медицини. Чи ти думаєш, що за пять бюджетних гривень на добу лікування можна поставити на ноги хворого? Чи без жодної бюджетної копійки на ремонт і дидактичне облаштування класу можна "на пальцях" навчити дитину уму-розуму?
Відповісти
Заплатили лікарю за виклик 250гр. Думаєте ми щось добились від нього.
Відповісти
Дійсно,не шкода віддати гроші і тим лікарям,і вчителям,і будь-кому,хто компетентний у своїй справі!!! а не йдеш до лікаря,а він діагноз не може поставити,або з школи забираєш дитину,а вчителі - займайтесь зі своїми дітьми вдома,а виходить,що дитині треба не допомогти,а навчити все з нуля,бо вчителька погано пояснює. Тут писали " Але ті, хто зараз працюють в школі, в більшості люблять свою роботу, тому що ті, хто хоче просто заробляти, там не затримуються",а в чому проявляється та любов?Батьки вчать дітей вдома,а вчителі такі зараз поставали гонорові,"пальці вєєром",куди ж їм ще нашими дітьми займатись.
Відповісти
Нехай Вельма відасть те шо заробив в януковича! Будуть дівчаткам подарунки і не буде смороду!
Відповісти
Найкращим подарунком вчителю мають бути успіхи дітей та гарний букет квітів, як вияв уваги. Не потрібно ставити вчителя у незручне становище, щоб не був зобов'язаний батькам за 20 грн. Сама працюю вчителем, знаю всі ці "щирі" подарунки, то й не хочу бути залежною від "вдячних" батьків.
Відповісти
Абсолютно з Вами згідна....І знову розмови тут про вчителів-корупціонерів)) Знайшли "корупціонерів")) На "Шустері" розповіли докладно, хто у державі краде, і про банки можновладців , які на загальному зубожінні тих же вчителів, зокрема, процвітають....А у нас знову вчитель "винен")) Влада краде мільярдами, а тут за квітку вчителеві вой підняли......Краще б вчились і писали грамотно і ті ж батьки, зокрема....
Відповісти
Коли я навчалась то вчителя хотіли і мали бажання навчати дітей а зараз вчитель відчитав урок і допобачення щось дитина не зрозуміла або хай батьки в дома пояснюють або наймайте репетитора я б в школах люстрацію провела б....
Відповісти
Ну, проводьте люстрацію. А потім знайдіть нових, кращих, які погодяться за зарплату в 1800 додатково пояснювати, купувати папір по 120 грн за пачку для роздаткового матеріалу, "впрошувати" дійтей дістати жуйку, прибрати телефон, прийняти участь в "Зустрічі птахів", провести 3 виховні "на місто"... Список безкінечний. Одразу хочу сказати, що я не вчитель, просто адектавтна мама (моя мама була вчителем, але вже давно на пенсії). Буває по різному, і вчителі на ангели, і так само як і серед менеджерів, кондукторів, лікарів, продавців, серед них бувають не дуже старанні або не зовсім порядні. Але ті, хто зараз працюють в школі, в більшості люблять свою роботу, тому що ті, хто хоче просто заробляти, там не затримуються. А дітям своїм треба допомагати і спілкуватись з ними, а то ми все чекаємо, що за нас це буде робити хтось інший.
Відповісти
Цiкаво, а депутати також скидаються на ремонт Верховноi Ради? Чи в Адмiнiстрацii також збирають грошi на фонд, чи ремонт? Чи краску?
Відповісти
то тортури, у нас в Раді працюють самі обездолені і тому треба саме їм і допомагати, а не з них брати
Відповісти
Що Бичковський може сказати?Перед його носом на ЗОШ №3 вже який рік обшарпані стіни,вікна, блискавковідводи стоять похилившись..і то у кращій школі..директорку на пенсію.невже не має належної кандидатури на її місце?
Відповісти
Капець Тихий ужас
Відповісти
а що в цьому поганого ? ну захотіли привітати. і що ? коли здирають нагло на все від туалетного паперу до ремонтів суми кратно вищі - нічого, всі мовчать. а тут вже бігом розвели бурю в склянці води.
Окрема тема багатодітних сімей. Мене це вже реально задовбало. Це щось з репертуару - нам фсьо положено. і так пільги від держави (проїзд, поступання, і т.д.), і в фонд школи-садочка здають половину, ще й тут возмущаються ! Можливо в мами 1 дитини набагато менше грошей і пільг , а вона тихенько все здає і не виїжджає на своїх дітях. зрештою, не треба було народжувати, щоб зараз не нити.
Відповісти
Я тож рахую, що це западло не пiдмазати училку.
20 баксiв лучче iй на приемне дати, чим дiти прокурать i прогуляють. I буде менше до школи визивати мозги компосiрувать.
А багатодiтним напряг, конечно. Але то таке - на меш грошi, вiдро картоплi принеси, чи вiдроби якось.
Пора народу вiд халяви вiдвикати. Совiти вже не повернуться, а в Европi нас не канапки чекають, а важка праця.
Відповісти
Тема багатодітних сімей. Батьки за гроші,що отримали від держави(це раніше,як давали більше 100 000 грн) побудували котеджиська,повироблювали ремонти,машини купили,тощо.. ті ж самі діти(може 4 чи 5 дитина) доношує речі ще першої чи другої дитини,бо ж нашо дітей нормально одягати,поки маленькі,хай ходять в чому є. І,звичайно,навіщо ж на них гроші зайві витрачати,а ще тим більше комусь там шось здавати...Це,звичайно,що я не за всіх говорю,але є дуже багато саме таких сімей,таке враження,що рожають тільки заради грошей!!!
А на рахунок подарунків до 8 Березня,як ще я навчалась в школі,то ми дарували подарунок тільки класній керівничці! Майже в кожного вчителя є клас! Всі мають бути з подарунками,і не обов*язково всім класам купувати подарунки усім вчителям
Відповісти
Останні новини
У Ковелі - скандал зі збором коштів на подарунки вчителям до 8 березня
03 березень, 2015, 17:42