На Волині найбільші газові боржники - міліція та лікарня залізничників

На Волині найбільші газові боржники - міліція та лікарня залізничників
Найбільше за газ на Волині боргують управління МВС. Про це стало відомо сьогодні, 21 квітня, під час розширеного засідання Антикризового енергетичного штабу.

Про це повідомляє Слово Волині.

Голова правління ПАТ «Волиньгаз» Мирослав Коротя розповів, що особливістю проходження опалювального сезону 2014-2015 років є значне падіння обсягів споживання природного газу.

Зокрема, за 2014 рік спостерігається падіння споживання «блакитного палива» на суму 64 мільйони гривень, що становить 10%.

Вже за 3 місяці цього року споживання природного газу зменшилось на суму 42 мільйони гривень, що на 18% менше, ніж за аналогічний період минулого року.

За словами газовика, такі обсяги падіння ускладнюють роботу з підтримання мереж в належному стані, тому що нові тарифи фактично не покривають витрат підприємства.

«Тут вже постає питання збитковості підприємства. За минулий рік ПАТ «Волиньгаз» отримав збитки на суму 48 мільйонів гривень, цього року очікуються збитки на суму 50 мільйонів гривень при існуючих тарифах», - відзначив очільник газопостачального підприємства.

Мирослав Коротя зауважив, що рівень розрахунків за газ серед населення, яке споживає 60% газу, встановлений на рівні 110%. Втім, значно гіршим є рівень розрахунків в частині пільг та субсидій, він становить лише 68%.

Водночас викликає занепокоєння рівень розрахунків у закладах бюджетної сфери.

Так, серед установ, які фінансуються з державного бюджету, найбільші борги мають: управління МВС України у Волинській області (534 тисячі гривень), управління ДАІ УМВС (60 тисяч гривень), управління Держзв’язку України (40 тисяч гривень), МВ УМВС у місті Ковель (254 тисячі гривень), Вузлова лікарня станції Ковель (549 тисяч гривень), Володимир-Волинський МВ УМВС (122 тисячі гривень).

Серед установ, які фінансуються з місцевих бюджетів, найбільшими боржниками є Луцький районний центр первинної медичної допомоги (72 тисячі гривень), Володимир-Волинська міська рада (48 тисяч гривень), Рожищенська міська рада (100 тисяч гривень).

Натомість лідером з боргів за газ серед установ, які фінансуються з обласного бюджету, є Волинський обласний еколого-натуралістичний центр (125 тисяч гривень).

Очільник ПАТ «Волиньгаз» додав, що згідно з розпорядженням НАК «Нафтогаз України», після закінчення опалювального сезону газопостачальне підприємство повинне відключити від газопостачання підприємства комунальної теплоенергетики, які не мають підтверджених лімітів споживання природного газу.

На сьогодні ліміти зі споживання газу мають лише ПТМ «Ковельтепло», КП «Нововолинськтеплокомуненерго» та «ТеплоКамінь».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині найбільші газові боржники - міліція та лікарня залізничників
21 квітень, 2015, 13:58