Чемпіонат України приніс волинянам 4 золоті медалі

Чемпіонат України приніс волинянам 4 золоті медалі
Волинська команда у Чемпіонаті України з веслування на байдарках і каное серед дітей та підлітків 1996-1997 та 1998-1999 років народження завоювала 12 медалей різного ґатунку, з яких чотири медалі найвищої проби.

Про це пише Про Ковель.

Змагання проходили у Ковелі на річці Турія.

На веслувальну базу СДЮШОР «Ніка-Сільмаш» з’їхалося понад 500 учасників із усіх регіонів України, АР Крим, міст Києва та Севастополя. Загалом взяло участь 32 команди.

Дві волинські збірні команди представляли 36 вихованців базових спортивних шкіл області. Одна із команд веслувальників Волині у підсумковому заліку зайняла 4-те місце (1397 очок), а друга – 22-ге.

Найбільшу кількість очок – 1669 – нарахували представникам Одеської області, 1650 – веслувальникам Херсонської області та 1430 очок у своєму активі мають полтавчани.

Волинська команда виборола 12 медалей. Зокрема, золото здобув ковельчанин Богдан Чабан (каное-одиночка) на дистанції 200 метрів і по одному золоту мають спортсмени Волині каное-червірка на дистанції тисяча метрів 96-97 та 98-99 років народження.

А також волинська команда байдарочниць червірка (96-97 роки народження) стала кращою на дистанції 200 метрів.

На другу сходинку п’єдесталу Чемпіонату волиняни піднімалися тричі. Зокрема, ковельчанки Руслана Глушук та Альона Гусар (1996-1997 років народження), які ввійшли до команди №2, прийшли до фінішу другими на дистанції 500 метрів (каное-двійка).

Таку ж відстань, але вже у вісім рук на байдарці, успішно подолати інші волинські спортсменки і стали другими. Не відставали від дівчат і юнаки (1996-1997 років народження). Вони у каное-червірці на 500 метрів також вибороли срібло.

Треті місця команда Волині займала п’ять разів. А саме: вже титуловані дівчата з волинської команди-2 Руслана та Альона у каное-двійці на дистанції 200 метрів завоювали бронзу.

Спортсменка з Луцька Анастасія Ємельянова (98-99 р.н.) дистанцію 500 метрів та з Луцького району Юрій Тихнюк (96-97 р. н.) дистанцію тисяча метрів в одиночному змаганні на каное перетнули фінішну пряму третіми.

Успішно виступили волинські команди каное-двійка та каное-четвірка. Відповідно юнаки (96-97 р. н.) вийшли на дистанцію 5 тисяч метрів, а на рік молодші веслувальники подолали відстань у 500 метрів. Для цих каноїстів старт видався вдалим.

Оганізаторами Чемпіонату України були Міністерство освіти і науки, молоді і спорту України, управління у справах сім’ї, молоді та спорту Волинської облдержадміністрації, Федерація каное України та Ковельська міська рада.

Головним суддею турніру був В’ячеслав Настюк – суддя національної категорії.


Організатори конкурсу радять і іншим рибалкам повідомляти про свої досягнення на електронну адресу [email protected], з поміткою для конкурсу «Рибальські рекорди Волині».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Чемпіонат України приніс волинянам 4 золоті медалі
19 червень, 2012, 11:52