Україна виконала 11-й пункт Мінського протоколу, – Порошенко

Україна виконала 11-й пункт Мінського протоколу, – Порошенко
Україна де-факто виконала 11-й пункт Мінського протоколу.

Про це в інтерв’ю телеканалу ICTV 19 липня заявив президент Петро Порошенко, коментуючи питання про те, що закон про особливості місцевого самоврядування вступить в силу лише коли протилежна сторона виконає 10 пунктів Мінського протоколу, і лише тоді 11-й, де прописано дату – до кінця 2015-го року, почне діяти, – передає «Українська правда».

«Зобов’язання української сторони – прийняти зміни до Конституції. Ми йдемо з випередженням графіку. 11-й пункт (протоколу) де-факто виконаний: ми запустили конституційний процес, закон про особливості місцевого самоврядування прийнято, і там чітко виписано позиції, і Україна виконала свої зобов’язання», – заявив Порошенко.

«А от Росія на сьогоднішній день мала б почати виконувати зобов’язання, які були прив’язані до цього, бо там є термін – до кінця (2015-го) року Росія має вивести незаконні збройні формування, закрити кордон і повернути контроль над кордоном українській стороні», – підкреслив президент.

При цьому він запевнив: «Щойно контроль буде повернуто, міжнародна коаліція, скориставшись усіма можливостями, зробить усе можливе, зробить усе, щоб іноземні війська було виведено з території України, – не маю жодного сумніву, що ці окуповані зараз території повернуться під український прапор».

Також Порошенко нагадав, що закон про особливості місцевого самоврядування вступить в силу лише тоді, коли будуть виконані усі пункти мінського протоколу та буде проведено місцеві вибори.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
не пройшло і року, як пункт виконали...
Відповісти
Ця коалiцiя вже виводить, виводить i не може вивести вiйська. Не смiшiть, бо так смiшно.
Відповісти
Я також вiрю в це.
Відповісти
Останні новини
Україна виконала 11-й пункт Мінського протоколу, – Порошенко
20 липень, 2015, 05:16