Де у Луцьку облаштують новий квітковий ринок

Де у Луцьку облаштують новий квітковий ринок
Тривалий час ведуться розмови про необхідність перенесення так званого “квіткового ринку” зі скверу біля будинків на проспекті Волі, 3, 5.

Мешканці вищезазначених будинків неодноразово скаржилися щодо незручностей, які їм створюють продавці квітів. Поряд з підприємцями торгівлю на тротуарі вели й звичайні громадяни. Однак, це є порушенням діючих норм і правил, повідомляє прес-служба міської ради.

Для приведення у належний стан торгівлі квітів і зняття соціальної напруги на сьогоднішнє засідання виконавчого комітету управлінням містобудування та архітектури підготовлено проект рішення “Про внесення зін до рішення виконавчого комітету міської ради від 05.04.2012 № 229-1 “Про затвердження комплексних схем розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності”.

Згідно з ним пропонується внести зміни у схему розміщення тимчасових споруд на проспекті Волі з метою влаштування місць для торгівлі квітами на проспекті Волі, 41 (біля магазину “Знання”). Начальник управлінням містобудування та архітектури Леонід Герасимюк зауважив, що там є необхідна площа для цих цілей і місця вистачить всім.

Міський голова Микола Романюк зауважив, що необхідно навести лад з торгівлею квітів у центрі міста. Біля магазину “Знання” є нормальні площі. Проте, на його думку, оптимальним варіантом було б, щоб у майбутньому квітами торгували у підземному переході в центрі Луцька. Це було б зручно для всіх. Міський голова зауважив, що поки перенесення торгівлі квітів на проспект Волі, 41 не буде вирішено, то “квітковий ринок” функціонуватиме на нинішньому місці.

Член виконкому Михайло Щур підтримав ідею перенести торгівлю квітами до магазину “Знання”. Проте, він запропонував, аби одне з комунальних підприємств облаштувало там торгові ряди чи павільйони для реалізації квітів. За його словами, таким чином можна буде зробити все у єдиному стилі та естетично виглядатиме. Крім того, за здачу в оренду цих місць можна буде отримати додаткові кошти.

Зрештою, члени виконкому підтримали запропонований проект рішення.

Нагадаємо, нещодавно муніципали розігнали стихійний ринок квітів біля магазинів «Перлина» та «Пано» у центрі Луцька.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
та кому потрібен той квітковий ринок та купи сміття?!?!краще б Ви відремонтували дитячий майданчик біля магазину "Знання", єдина зелена зона на весь мікрорайон та в дуже жахливому стані!!! діти на ринку мають гуляти?! треба про людей думати!!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
дозволю лише запропонувати перенести квітковий ринок на колишній аеропорт:там місця багато, повітря чисте і... не перед очима)))
Відповісти
місце для квіткового ринку З південної сторони біля обласного театру. Навпроти "Будинку культури". І центр міста і нікому не заважатиме, бо по тих ямах ніхто не ходить.А який дурень з центру попреться до "Знань"... З таким же успіхом можна і до "Гостинця" змотатись.А гроші за оренду торгівелдьних площ - театру. І людям добре і, головне, зручно. і "культурі" користь.
Відповісти
Идея с рынком збоку драмтеатру - нормальная. Одна беда только: "там" в администрации сидят в основном одни долбо*бы, никто из них никак не решиться взять на себя ответственность и принять волевое решение по переносу рынка,............они всё "радяться"
Відповісти
сьогодні йшов біля пано, бабульки переїхали в тінь, спиною до "палаточних торгашів"
Відповісти
дуже невдале місце - хто з центру буде їхати декілька зупинок за квітами? залишаться магазини з відповідними цінами. Букетик квітів тепер - розкіш... а про місце біля театру - впорядковане, стилізоване - це тема!
Відповісти
Букетик квітів вже давно розкіш.
Відповісти
А ще б валютчиків перенести звідти слабо?
Відповісти
А вони самі за квітами посунуть, як додаток)))
Відповісти
А можна я там буду ще сосисочками торгувати
Відповісти
Та недавно ж повідомили, що над громадською вбиральнею буде споруджено кафе і виставковий зал. Пропоную навіть назву закладу "KLOZET" (у нас люблять іноземні вивіски і назви!).Що там будуть виставляти і чим закушувати - можна лиш поіронізувати. Так що звиняйте - місце продане! Знайшлися шустіші! Не встигли... хоча ідея квіткового магазину чи базарчику у тому місці непогана, лиш потребує архітектурно-дизайнерського вирішення, щоб не стояли намети і ящики з свічками
Відповісти
Останні новини
Де у Луцьку облаштують новий квітковий ринок
22 липень, 2015, 18:29