Депутати Луцькради не захотіли допомогти лучанам, в яких забирають двір і забудовують вікна

Депутати Луцькради не захотіли допомогти лучанам,  в яких забирають двір і забудовують вікна
На вулиці Стрілецькій 23, 27, 29 мешканці виступають проти забудовника.

Як розповів депутат Луцької міської ради Богдан Шиба, на території будинків №23, №27, №29 вулиці Стрілецької вже не один місяць триває конфлікт.

Справа в тому, що люди проти того, щоб з боку цієї вулиці був заїзд, адже він забере територію прибудинкового подвір’я. Лучани просять зробити його з боку вулиці Яровиці. Також вони стверджують, що забудовник захопив територію, на якій мав бути дитячий майданчик.

«Виникла конфліктна ситуація, де в проекті передбачено під'їзд до цих будинків… Відбулися збори. Вони прийняли рішення, що не дозволяють зробити під'їзд по вулиці Стрілецькій. Виконком призупинив будівництво, поки забудовник не зробить всю необхідну документацію», - зазначив Богдан Шиба.

Забудовник вчинив іншим шляхом. Подав до суду, який призначив розгляд справи на вересень місяць. Тим часом він швидкими темпами продовжив будівництво.

Богдан Шиба просив підтримати рішення про те, щоб зобов'язати забудовника змінити доїзд та облаштувати дитячий майданчик.

Натомість обранці громади поставили депутату запитання, коли давався дозвіл на це будівництво. Дозвіл давався, за словами доповідача, 6-7 років. У цей час головою Луцької міської ради був саме Богдан Шиба.

Шиба наголосив, що на той час рішення згідно законодавства було цілком законне. На що обранець громади Євген Ткачук поцікавився: «Тоді законодавство не врахувало думку лучан, а зараз законодавство настільки помінялося?».

На сесію прийшли також і жителі вулиці Стрілецької. Одна з них Наталія Калайтанова з цього приводу зазначила: «Я є мешканка будинку на Стрілецькій, 27. Будинок будується навпроти моїх вікон. Якщо вже почалося будівництво цього будинку, ми вас дуже просимо, щоб власник зробив заїзд із залізничної колії… Адже в нас є діти з особливими потребами і там немає де гуляти. Я вже не кажу про те, що нам забудовують вікна».

Присутній адвокат забудовника Сергій Величко теж звернувся до депутатів: «Я хочу, щоб рішення було таким, щоб це було в рамках закону… Я вас дуже прошу відкиньте емоції, відкиньте амбіції і прийміть законне рішення».

Рішення ставили на голосування кілька разів, проте депутати так і не погодили посприяти ситуації.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І вже якийсь раз " смуги народу" не захотіли допомогти лучанам. Ось така міська рада та її мер!!!!
Відповісти
Останні новини
Депутати Луцькради не захотіли допомогти лучанам, в яких забирають двір і забудовують вікна
27 серпень, 2015, 13:15