Протилежний погляд: суперечки про децентралізацію в Луцьку. ВІДЕО

Протилежний погляд: суперечки про децентралізацію в Луцьку. ВІДЕО
На ток-шоу «Протилежний погляд» говорили, чи саме така реформа потрібна Україні та чи враховує вона регіональні особливості. Обговорюючи основні тези децентралізації, гості передачі намагалися максимально достукатися до свідомості простих громадян.

На цьому тижні Верховна Рада у першому читанні погодилася внести зміни у Конституцію щодо децентралізації влади. За це проголосували 265 депутатів.

Перед голосуванням та у його процесі частина депутатів, зокрема – від Радикальної партії, блокували трибуну, стукали порожніми пластиковими пляшками, кричали "ганьба!" і включали сирену. Представник фракції Юрій Шухевич заявляв, що у цьому питанні Україну зраджує Європа, як колись вона зрадила Чехословаччину перед Гітлером!

Противники прийняття цих змін наполягали, що вони нададуть надто широкі права окупованим районам Донбасу.

У свою чергу Володимир Гройсман стверджував, що жодних особливих прав ні Донбас, ні жоден інший регіон не отримає, але місцеві громади зможуть краще розпоряджатися своїми ресурсами.

У студії ток-шоу «Протилежний погляд» голова парламентської фракції «Самопоміч» Олег Березюк, 2 екс-мери Луцька: Антон Кривицький та Богдан Шиба, Директор офісу реформ на Волині Анатолій Пархомюк, екс-нардеп Анатолій Вітів та секретар Луцької міської ради Сергій Григоренко жваво дискутували на цю тему.

«Колеги, ви маєте рацію, але мешканець села не знає, що йому робити», - намагався прояснити ситуацію Олег Березюк.

Під час обговорення практично кожен з них, аргументуючи свою позицію, намагалися подавати її як спробу поглянути на ситуацію очима простих людей.

«Не дуріть людей та не лякайте їх», - закликав Богдан Шиба.

Що думають з приводу реформи лучани та як змінилася їхня позиція після почутих аргументів гостей програми, дивіться сьогодні, 3 вересня о 18:00 на телеканалі «Нова Волинь» та повтор в суботу о 19:45.

Слідкуйте за новинами у мережі Фейсбук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Протилежний погляд: суперечки про децентралізацію в Луцьку. ВІДЕО
03 вересень, 2015, 11:30