Під Луцьком кілька днів горів ліс. ФОТО

Під Луцьком кілька днів горів ліс. ФОТО
У Липненському лісі з 2 вересня тривала пожежа. Все село було в диму. Тому закликаємо всіх бути обережними, - повідомляє Ківерцівський районний інформаційний портал.

Лісові пожежі дуже небезпечні. Вони пошкоджують або повністю знищують ліс разом із підліском і ґрунтовим покривом на великих площах. Поряд із деревиною пожежі знищують місця поселень лісових тварин. Пожежі негативно впливають на відновлення лісу та продуктивність нових насаджень, а все це наносить значні збитки екології та природним ресурсам нашого району.

Ківерцівські рятувальники нагадують, що тільки сумлінне дотримання правил пожежної безпеки дозволить захистити ваш будинок від вогню, а також зберегти власне життя.

На території Волинської області триває пожежонебезпечний період, існує надзвичайно високий ризик виникнення пожеж на відкритих територіях, у тому числі на торфовищах, у лісах, - йдеться на офіційному сайті ДСНС Волині.

Станом на 1 вересня 2015 року на території області виникло 289 пожеж в екосистемах, з яких 68 – пожежі на торфоугіддях, 79 – лісові, а 142 пожеж зафіксовано на території сільськогосподарських угідь. Найбільше пожеж в екосистемах та на відкритих територіях зареєстровано у Камінь-Каширському, Любешівському, Ратнівському, Маневицькому та Луцькому районах області.

Як засвідчують факти, понад 99% таких пожеж виникли з необережності мешканців краю, які умисно спалювали на полях суху рослинність, післяжнивні залишки або розкладали багаття на торфяних угіддях та у лісосмугах.

Характерна для географічного ландшафту Волині суміжність покладів торфу з лісовими насадженнями в умовах підвищеної пожежонебезпеки є украй небезпечною у випадку виникнення пожежі. Адже за спекотної погоди, що утримується в області практично упродовж усього літа, найменша необережність з вогнем здатна спричинити масштабну пожежу, для ліквідації якої знадобиться не один день.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ліс, пожежа
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
самі лісники і палять щоб потім перевести на дрова
Відповісти
В декого паранойя. Повсюди ввижаються змови. Всі брешуть, крадуть. Уууууу! Жах який.
Відповісти