Лучанам показали культову антиутопію Джорджа Орвелла

Лучанам показали культову антиутопію Джорджа Орвелла
У рамках культурно-освітнього проекту «ReadBrit» відбувся перший відкритий кінопоказ.

Дійство відбулося у суботу, 28 листопада, у приміщенні Волинської обласної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки, пише Район.Луцьк.

Глядачам представили фільм-антиутопію «1984» за однойменним романом Джорджа Орвелла. Стрічка знята режисером Майклом Редфордом символічно у 1984 році. Це остання робота британського актора Річарда Бертона, який помер у тому ж таки році.

Фільм розповідає про Вінстона Сміта,який прагне протистояти тоталітарному режиму. У його голові панує спротив,тому разом з коханою Джулією він починає бунт.Фінал залишається відкритим:чоловік може загинути або долучитись до обраних.

До речі, організатори проекту «ReadBrit» планують перекласти цей та інші романи письменника українською мовою наступного року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бідний Орвелл. Якби він, який все життя намагався позбавити людей культу, є причетним до культової антиутопії, то мабуть до свого романа "1984", або в іншому творі зробив передмову-звернення до Лучан, що він проти культу, бо за здоровий глузд.
Відповісти
Після перегляду цього фільму складається враження що він знятий про сьогодняшню Україну! Принаймі, між кіношною Океанією і Україною достатньо багато спільних рис.
Відповісти
Останні новини
Лучанам показали культову антиутопію Джорджа Орвелла
28 листопад, 2015, 19:09