У Міносвіти розповіли, чи сподіватись студентам на підвищення стипендій

У Міносвіти розповіли, чи сподіватись студентам на підвищення стипендій
На систему освіти в наступному році виділять 11 мільярдів гривень. Підвищувати стипендії студентам у 2016 році не планують. У 2016 році стипендії студентам “заморозять” і підвищувати не будуть, позаяк не вистачає коштів.

Про це сказала перший заступник міністра освіти та науки Інна Совсун, - ідеться в сюжеті ТСН.

За словами чиновниці, є економічні реалії. Адже на освіту виділяється 11 млрд грн, п’ять із яких передбачено на виплату стипендій. Якщо за цих умов підвищити стипендію студентам, то доведеться знизити зарплати викладачам.

Нагадаємо, з 1 вересня уряд підвищив стипендії учням та студентам, які входять до категорії соціально незахищених. Отримувати від держави стипендії за успішне навчання мають право лише студенти стаціонару.

Її розмір для учнів професійно-технічних навчальних закладів становить 311 грн на місяць, для студентів ВНЗ І-ІІІ рівнів акредитації, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем “молодший спеціаліст” або “бакалавр”, – 622 грн. Студентам (бакалаврам, спеціалістам, магістрам) вишів ІІІ-ІV рівнів акредитації виплачують 825 грн.

Також існують соціальні стипендії для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також учнів, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків. Для учнів ПТУ такі виплати складають 961 грн, для ВНЗ – 1989 грн.

Знизити заробітні плати викладачам заради підвищення стипендії рівносильно розгулу корупції в учбових закладах. Тому ніхто на це не піде і потрібно зрозуміти, що допоки держава не викарабкається із економічної кризи, потрібно просто змиритися із тим, що пропонує бюджет.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Какая криза? Депутатам зп повышают и на войне распиливают.
Відповісти
попригайте з радості
Відповісти
Останні новини
У Міносвіти розповіли, чи сподіватись студентам на підвищення стипендій
26 грудень, 2015, 04:42