Лучани дізнались, як будучи повним нездарою, імітувати талант і досягти успіху. ФОТО

Лучани дізнались, як будучи повним нездарою, імітувати талант і досягти успіху. ФОТО
Він запевняє, що не вміє малювати, але це не заважає йому бути одним із найвідоміших українських дизайнерів і робити в своє задоволення книжкові обкладинки за 500 доларів, адже стверджує, шо навіть будучи повним нездарою у всьому, можна імітувати талант і досягти успіху.

Саме з такою лекцією приїхав до Луцька відомий український книжковий дизайнер, колажист, співзасновник благодійного фонду "Добра листівка" Ілля Стронґовський.

Зустріч відбулася у рамках неформального фестивалю каліграфії, шрифту, книги та такого іншого «Простір літер», який, нагадаємо, стартував у Луцьку 9 січня.

Стронґовський - житомирський дизайнер, який став відомим, зокрема, як автор листівки про євромайданівську "йолку" та серії плакатів "Зберігайте спокій і...".
Ілля не має дизайнерської освіти та до своєї творчості ставиться з легкою іронією. Йому вдається продавати тисячі футболок з власними оригінальними принтами та створювати картинки, які вмить стають "вірусними". Йому платять 500 доларів за дизайн обкладинок книг та ставлять тисячі лайків на Facebook. Такий успіх пояснює просто: він робить те, чого ніхто не додумався до нього. До того ж робить це максимально просто та навіть, за його словами, примітивно.
"Моя майданівська "йолка" швидко стала вірусною, а ВО "Свобода" розмістила її на своїх передноворічних листівках (щоправда, без дозволу автора, - ред.). Ну дибільна ж "йолка", будь-хто міг би намалювати її значно краще, але вона була впізнавана, тому що я став першим, хто здогадався її намалювати", - розповідає дизайнер.

Стверджує, що стати митцем без таланту - абсолютно реально. А от, що дійсно потрібно, щоб досягнути певного успіху - це терпіння та наполегливість. Щоб виховати їх, то радить привчити себе робити якусь роботу, хай невелику, але стабільно кожного дня. До прикладу, щодня він почав створювати обкладинки до книг та викладати їх в інтернеті.

"Насправді я дуже лінивий і прокрастинатор. Але я вигадав собі проект "30 обкладинок за 30 днів" і став робити вигадані обкладинки до прочитаних книжок, виділяючи на це по 2 години щодня", - поділився дизайнер.
Ці обкладинки створювалися у техніці колажів та їх дизайн був настільки нестандартним та цікавим, що привернув увагу західних спеціалістів у видавничій справі. Так почали з'являтись перші замовники з-за кордону.
Користуються популярністю і футболки з принтами Стронґовського. Написи "Жидобандерівець", "Зберігайте спокій та гостріть вила" та інші - це все його рук справа.

"Я продаю футболки з 2011 року, патріотичні серії. Ідея в чому - ви берете елементи впізнавані і думаєте, яким чином можна їх інтерпритувати, щоб вони стали дотепними. І цей "повзунок" дотепності викручуйте на максимум", - радить він.
Свого часу Стронговський намалював Шевченка з "мацаками", що викликало зливу критики та обурення. Свою ідею пояснює так:

"По-перше, мені видалось це дотепним, по-друге, мені хотілося зламати канон, оцю штучну сакралізацію Шевченка, але наше суспільство не готове сприймати українських класиків в нових, сучасних образах. Робити якісь викличні речі у нас дуже просто, наше суспільсьво - дуже патріархальне, зашорене, з купою комплексів, і грати на цих комплексах - неймовірно весело".
Також Ілля закликає не боятися ставити перед собою великі цілі:

"Одна з речей, яка мене ніколи не підводила, - це великі амбіції", - стверджує він.

Успіх, за словами Іллі Стронґовського, - це лотерея, але якщо дуже старатися, то цілком реально в ній виграти.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мало народу прийшло.
Відповісти
А хто на ідіота хоче дивитися? Настав час ідіотів і вони цього не приховують.
Відповісти
Я б його за публічну демонстрацію нецензурщини оштрафував добряче, і заставив би знищити футболку із зображенням серця. Дурнувата влада, яка дозволяє це.
Відповісти
Пане, здається, я вас знаю) Це ви нещодавно коментували діяльність Мандросвіту?) Вирази геть ті самі))
Відповісти
звідкі такі однодумці беруться?
Відповісти
одне заїдає,ходиш на роботу,робиш все совісно,старанно-маєш шиш. воно нездара без таланту і мізків - має популярність і добрий зарібок. ПАРАДОКС це можливо тільки в УКРАЇНІ,хай Бог милує.
Відповісти
У вас заздрість зараз разом з жовчним міхуром трісне, обережніш
Відповісти
коршуни, "палєгчє" :) Ілля досить приємна і мудра людина. Проект "Добра листівка" допомогає в реальному житті реальним діткам, а ваші коментарі з розряду "бє" кому допомогли ?
Відповісти
Той "ідіот" в минулому році більше як 200000грн віддав діткам-інвалідам. Тобто все що заробив на самому великому своєму проекті. В цьому планує заробити дітям мільйон.
А тупим курвам-трудягам котрі дописують в інтернеті замість старанно працювати на те срати.
Відповісти
приклад того, що ганебному педику дозволено все: навіть матюк на футболці піпл хаває як манну небесну)))
Відповісти
Шановний,ви зайвий не тільки по ніку,а по життю...Що ви особисто зробили,щоб щось критикувати? Де ваші досягнення?А педиками дуже люблять обзиватися латентні педики....
Відповісти
Не маючи таланту , Ілля Стронговський не зміг би бути тим, ким він є. Подивіться його біографію і що він зробив за своє життя, перед тим як зливати тут бруд.
Він талановита і щедра людина.
Дякую! Успіхів тобі, Ілля!

Відповісти
по-мойму, ця новина показує не те, що цей дизайнер "нездара", а те, що таланту і краплі може бути достатньо, а от терпіння і праця над собою можуть творити неймовірні речі, що і доказує Ілля власним прикладом. Це ж не тому його знають в Україні, а вже і закордоном, бо він собі так придумав, а тому, що він щось робить в цьому житті, і якщо вам це не подобається або ви цього не розумієте - краще змовчіть. Ілля, успіхів тобі!
Відповісти
Останні новини
Лучани дізнались, як будучи повним нездарою, імітувати талант і досягти успіху. ФОТО
11 січень, 2016, 08:58