Водіїв-мажорів та алкоголіків Кабмін змусить ходити пішки

Водіїв-мажорів та алкоголіків Кабмін змусить ходити пішки
«Високопосадовці або так звані «мажори», які вважають себе недоторканними чи «особливими» за кермом, повинні ходити пішки», - заявив Прем'єр-міністр України Микола Азаров.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Відповідальність за порушення правил дорожнього руху повинна бути підвищена до рівня, який би став однозначним запобіжником проти перевищення водіями швидкості в містах, на пішохідних переходах, – таке переконання висловив Прем’єр-міністр під час засідання Кабміну 8 серпня.

«Щоб ніхто навіть не помислив сісти за кермо у нетверезому стані. Покарання має бути відповідним порушенню і невідворотним», - наголосив Азаров.

Вимоги до якості підготовки водіїв та до іспитів на отримання посвідчення водія уряд планує посилити, а оцінку кожній автошколі давати залежно від того, скільки ДТП сталося з вини її випускників.

Прем’єр-міністр зазначив, що насправді кожна аварія з вини водія – це певною мірою «брак» у роботі тих, хто його готував до участі в дорожньому русі. Тож, ймовірно, потрібно запровадити більш жорсткі санкції для тих, хто випускає на дороги водіїв неналежної кваліфікації.

«Необхідно створити національну інформаційну систему, яка дозволить дати оцінку кожній автошколі залежно від того, скільки ДТП сталося з вини її випускників», - зазначив Микола Азаров.

Нагадаємо, нещодавно на Волині від майбутніх водіїв за оцінки викладач вимагав 12 000 гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: дороги, авто
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Водіїв-мажорів та алкоголіків Кабмін змусить ходити пішки
08 серпень, 2012, 11:54