Герої «Небесної сотні» звернулись до лучан з білл-бордів. ФОТО

Герої «Небесної сотні» звернулись до лучан з білл-бордів. ФОТО
На вулицях Луцька з'явилися борди із портретами волинських героїв "Небесної сотні". Ця акція присвячена другій річниці розстрілів на Майдані. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів організатор акції Богдан Усік.

"З другом Артуром Косюром вирішили згадати про земляків, які були розстріляні на Майдані у лютому 2014 року. Назвали проект "Волинські ангели". Хочемо, щоб люди не забували своїх героїв. Це не перша наша акція. У січні у Луцьку розмістили кілька бордів 18-річного Андрія Снітка, бійця "Азову", який загинув, накривши собою гранату", - каже Усік.

На бордах зображені герої "Небесної сотні" Сергій Байдовський, Едуард Гриневич,Віктор Хомяк, Василь Мойсей та Іван Тарасюк.

"Від Волині на Майдані загинуло п'ятеро чоловіків, - розповідає Богдан. - Ми обдзвонили їхні родини. Запитали, чи підтримують вони акцію. Усі дали згоду на розміщення банерів. Склали тексти для бордів. Знайшли дизайнера Романа Гришина, який допоміг з оформленням. Потім звернувся до Павла Цапюка, комерційного директора фірми "Брендборд". Вони погодилися розмістити плакати із закликами на своїх бігбордах".

Крім портретів та прізвищ героїв, на плакатах є заклики "Не зрадь Майдан!", "Пам'ятайте, нічого вічного не буває! Гнів народний не за горами!", "Третій Майдан буде! І він буде останній", "Пам'ятайте, що мертві іноді говорять".

"Упевнені, що зараз ці хлопці дивляться на нас з неба і навряд чи задоволені тим, що зараз коїться в країні, - говорить Богдан. - На цьому зупинятися не збираємося. Плануємо розміщувати банери та борди на вулицях міста із портретами військових, які загинули на сході. Своє життя там поклали більше сотні волинян. Ми не маємо права їх забувати".

"Знайомі питають мене, чого я хочу добитися такою акцією, - каже Богдан. – По-перше, привернути увагу людей до тих, хто віддав своє життя, щоб у нас був мир. Герої не вмирають. Вони живуть вічно у нашій пам'яті, серцях та думках. По-друге, набридло, що нічого не змінюється. Влада думає лише про власне збагачення. Часто родини загиблих бійців залишаються сам на сам зі своїми проблемами. Хочу, щоб винні у розстрілах на Майдані були покарані, а правоохоронним органам і владі стало соромно за свою бездіяльність".














Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І що від того зміниться?
Відповісти
Майдан вже давно зрадили. До влади прийшли недоумки. Плакати до одного місця. От за що загинули хлопці? За 7 гектарів для Порошенка біля Борисполя? За реформатора Яценюка? За нацбанк який продає українські банки росіянам? Цей список можна подовжувати безкінечно
Відповісти
Ну як вам живется, довбнi?
Відповісти
я багато блаблабла в коментах. для того щоб змінилась країна треба спочатку змінитись САМОМУ!!!
Відповісти
досить бути будлюками. поважайте свою землю і свій народ а не нийте як дівчатка
Відповісти
покайся . ти на дорозі в пекло.
Відповісти
Дякую хлопці за те, що я сьогодні зустріла захід сонця. Дякую за те, що навчила ще чомусь новому свого маленького сина. Дякую Вам за небо, яке бачу і повітря, яким дихаю. Дякую за те, що живу. Так прикро, що смерті ваші, сльози батьків , втрати і пожиттєві душевні рани - всього лиш статистика Революції Гідності. Сподіваюсь настане той день, коли щось зміниться.
Відповісти
Лише співчуття викликають люди що помирали за матеріальні цінності (можливо краще життя в ЄС).Матеріальне не варте смерті навпаки те що людина готова покласти своє чи чуже життя за матеріальні цінності говорить про велику порочність гріховність такої людини.Ми прийшли на цю землю задля духовного росту і лише Господу Богу відомо що буде з нами завтра і де буде краще нашому тлінному тілу "Не думай про день завтрішній" говорить нам Христос в нагірній проповіді. Наше ж суспільство це суспільство споживачів з маленької дитини і до старого яке спрямоване на задоволення тілесних потреб накопичення матеріальних цінностей отримання почуттевих задоволень та отримавши їх людина не отримує справжнього задоволення бо матерія це лише ілюзія, за нею лише порожнеча.Справжнім змістом наповнить людину лише духовне життя. Потрапивши в полон матеріальної енергії керуючись жадобою матеріальної наживи хлопці з небесної сотні вчиняли страшні гріхи піднявши руку на воїнів правоохоронців на свого ближнього. За їхні душі необхідно молитись але аж ніяк не наслідувати.
Відповісти
По вашій логіці той хто шукає правду то споживач, а хто живе у Межигірї в розкоші то високодуховна людина. Хто бере хабарі то праведник, а хто виступає проти, той не правий. Хто продає Батьківщину той державник, а хто в міру своїх сил і можливостей її захищає, той не правий. Дивна логіка у вас. Я не прихильник політики. Але скажу вам одне. Коли був майдан, більшість людей повставали проти брехні, зажерливості, лицемірства і відвертого бандитизму. Як результат ваші "праведники" в росії в шикарних апартаметах відробляють срібники, а Небесна сотня в сирій землі бо загинула від рук ваших "воїнів" які вже сьогодні зрадили присязі і служать новим господарям.
Відповісти
в твоєму мозку ,як горішок то нічого...
Відповісти
Останні новини
Герої «Небесної сотні» звернулись до лучан з білл-бордів. ФОТО
27 лютий, 2016, 18:52