В Україні четвертий тиждень поспіль падають ціни на овочі

В Україні четвертий тиждень поспіль падають ціни на овочі
Українська плодоовочева продукція продовжує дешевшати четвертий тиждень поспіль.

Плодоовочевий індекс за попередній тиждень (з 27 лютого по 4 березня 2016 року) знизився на 4,6%, - повідомляє «АПК-Інформ: овочі і фрукти».

Таким чином, тенденція до зниження цін на плодоовочеву продукцію в Україні триває вже чотири тижні поспіль, а ціни за цей період знизилися на 14,3%.

«Низький внутрішній попит на тлі необхідності залучення коштів для проведення весняних польових робіт змушував виробників плодоовочевої продукції знижувати відпускні ціни для активізації попиту на продукцію, що знаходиться на зберіганні, - говорить Тетяна Гетьман, керівник проекту« АПК-Інформ: овочі і фрукти ». -Додатковим фактором тиску на ринок було і збільшення втрат при зберіганні продукції, що також змушувало багатьох власників овочів борщового набору стимулювати продаж шляхом зниження цін».

За попередній тиждень борщовий набір подешевшав на 4,7%, а картопля - на 9,1%. Серед борщового овочів найістотніше, як і тижнем раніше, подешевшала цибуля - на 7,7%. Дешевшала також і капуста.

Низький попит на ринку продовжував тиснути й на ціни на тепличні овочі, перш за все - на тепличні томати, що подешевшали за тиждень більш ніж на 20%. Тому незначне зростання цін на огірки, викликані, перш за все, експортним попитом,який не зміг переломити загальну негативну тенденцію.

Фруктовий набір на попередньому тижні практично не змінився в ціні. Стабільність курсу на тлі низького попиту на ринку не дозволяла розраховувати на істотні цінові коригування.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а готувати борщ ми скоро будемо на багатті в дворі
Відповісти