На Волині проводять розкопки на місці розстрілу євреїв

На Волині проводять розкопки на місці розстрілу євреїв
У місті Володимирі-Волинському знову з’явилися розкопки на місці масового розстрілу євреїв, зігнаних сюди на початку війни з Володимира-Волинського та району в селі П’ятидні.

Про це повідомляють на сайті Єврейських організацій і общин України.

Член єврейської громади Володимир Музиченко звернувся з відповідною заявою в місцеву поліцію і разом з їх представником виїхав на меморіал. Факт розкопок, на жаль, підтвердився. Було виявлено два нових незаконних розкопи на першій братській могилі.

За цим фактом склали протокол.

Протягом останніх п’яти років таких розкопок було більше десяти. Незважаючи на те, що в липні 2014 року було порушено кримінальну справу за фактом наруги над могилами, «чорні копачі», не боячись ні людського, ні Божого суду, продовжують робити свою справу.

На думку представників єврейської громади, ці розкопки – справа одних і тих же рук. Це випливає з того, що розкопки не перекривають один одного, з шурфу акуратно зрізують дерен, потім копають яму, займаються своєю «чорною справою», після чого засипають яму і ретельно укладають дерен на місце.

І це все одно відбувається, хоча в серпні 2014 року на місці розстрілу були встановлені інформаційні таблички, на яких зазначено: «Братська могила жертв нацизму – євреїв Володимир-Волинського району, закатованих нацистами і їх помічниками в 1942-1943 роках. Охороняється державою. Охоронний номер ОН – 640».

Члени єврейської громади дуже сподіваються, що цього разу оновлені правоохоронні органи все-таки знайдуть тих, хто не боїться потривожити спокій мертвих.

На сторінці в ФБ Хесед-громада (єврейська громада Волині) з’явилося звернення: «Хочемо звернутися до вас - «чорні копачі» (людьми вас назвати не виходить) – Дайте спокій місцю, де лежать сотні невинно загублених душ, багато з яких – діти! Їм не довелося пожити на цьому світі, а ви турбуєте їх і на тому. Адже все, що ви знайдете на цьому місці, не принесе ні щастя, ні багатства. А за ваші гріхи, можливо, доведеться розплачуватися вашим дітям. І ще … Люди, що вивозять і викидати сміття прямо на меморіалі, – чим ви кращі за «чорних копачів»?!? »

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Зловити і самих закопати по шию хоч на годину....
Відповісти
треба закопати по пояс, але головою в землю. реальні потворні уроди.
Відповісти