Академія рекреаційних технологій і права – за здорове майбутнє нації. ФОТО

Академія рекреаційних технологій і права –  за здорове майбутнє нації. ФОТО
Здоров’я – найбільша цінність не лише окремої людини, а й усього суспільства. Збереження здоров’я громадян України є актуальною проблемою сьогодення. Особливою загрозою майбутньому країни є незадовільний стан здоров’я та спосіб життя дітей і молоді.

Викладач Академії рекреаційних технологій і права кафедри «Здоровʼя людини та фізичної реабілітації», відомий реабілітолог на Волині Іван Сергійчук, досліджує проблему здоровʼя підростаючого покоління, - повідомляють організатори.

Саме це спонукало його для створення громадської організації «Здоровʼя дитини – майбутнє України», мета діяльності якої є здійснення заходів щодо виявлення дітей із захворюваннями опорно-рухового апарату та сприяння запобіганню появі різних порушень осанки, зокрема сколіозу на різних його стадіях за допомогою реабілітації спеціально розробленим комплексом корекційних, профілактичних, діагностичних вправ, занять фізичною культурою і спортом.

Студенти Академії рекреаційних технологій і права, майбутні реабілітологи, активно долучаються до його досліджень, сприяють популяризації здорового способу життя та подолання стану суспільної байдужості до здоровʼя нації.

Викладацький склад кафедри Академії у свій час дав дорогу у життя Івану Михайловичу. Завдяки наполегливій праці викладачів і прагненні до знань зумів Іван Сергійчук освоїти фах реабілітолога.

Під час навчання студенти Академії вивчають основи масажу, здорового способу життя, реабілітаційний масаж, загальний масаж і самомасаж, мають можливість пройти виробничу практику та закріпити отримані теоретичні знання практичними навичками. Іван Михайлович ділиться зі студентами набутим досвідом, допомагає опановувати майбутню професію.

Іван Сергійчук: «Щоденно на прийом привозять діток із запущеними недугами опорно-рухового апарату. Батьки ж виправдовуються: мовляв, малята бігають, граються, тож дорослі не помічають жодних відхилень. Коли ж побачать щось не те, уже, на жаль, пізно – втрачено багато дорогоцінного часу. Адже хребет – не шматок дроту, який після скривлення можна розправити за допомогою молотка.

Якщо викривився хребет, вирівняти його практично неможливо. Від стану хребта залежить робота всіх внутрішніх органів людини. Доведено, що до 40% випадків ішемічної хвороби, аритмії – наслідки порушення в зоні другого грудного хребця, головний біль є наслідком порушення першого шийного хребця. А недуги в зоні 6-7-8 грудних хребців можуть призвести до гастритів, виразки, діабету, розладів травлення. Взагалі ж нещодавні статистичні дані засвідчують, що 75% населення України має прояви остеохондрозу.

Останнім часом з’явилася тенденція зростання недуги, яку називають міжхребцева кила. Багато випадків цього захворювання спостерігається в людей молодого віку. Також дуже прикро, що майже у 90% дітей шкільного й дошкільного віку діагностують різні порушення осанки, у 20% – сколіоз. Це дає підстави стверджувати, що росте хворе покоління. Тому, якщо вчасно та серйозно не звернути увагу на здоров’я дітей, як це не страшно звучить, у нашої держави не буде майбутнього».

Після наведення таких даних, переконуємося у доцільності підтримки здоровʼя нації: популяризації здорового способу життя, сприяння розвитку фізичної культури та спорту, навчання та виховання викладачами Академії майбутніх фахівців з фізичної реабілітації.
















Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Академія рекреаційних технологій і права – за здорове майбутнє нації. ФОТО
22 червень, 2016, 09:17