У Луцьку презентували фільм про Іловайськ. ФОТО

У Луцьку презентували фільм про Іловайськ. ФОТО
У Луцьку презентували фільм “Світязь”:дорога слави і бою”.

Зустріч керівництва волинської поліції із авторським колективом телефільму відбулася у четвер, 30 червня, - повідомляє ВАР.

Фільм створений творчою групою Національної телекомпанії України “Волинська регіональна дирекція”, який входить до телециклу “Воїни миру” під назвою “Світязь”: дорога слави і болю”. У червні цього року телефільм здобув найвищу відзнаку VII Міжнародного фестивалю телерадіопрограм “Калинові мости” в Республіці Польща.

Фільм розповідає про долю сімох бійців роти поліції особливого призначення “Світязь”, які загинули на виході з “іловайського котла”: Олександра Сацюка, Сергія Помінкевича, Олександра Сивого, Віктора Шолухі, Мирослава Столярчука, Володимира Іщука, Максима Ляшука. Усі вони добровольцями пішли боронити свою країну.

На презентації прийшли побратими загиблих та дружина Володимира Іщука Наталя. Розпочали із вшанування хвилиною мовчання.

За словами одного з творців стрічки Марії Андрушко, основним мотивом фільму мала бути любов. Жінка розповіла, що творча група зробила все, щоб документальні крихти та історії збереглися назавжди.

“Час здатен стирати все. Але ці сповіді залишаться назавжди”, – додала вона.

Також Андрушко висловила співчуття родинам загиблих, які не дочекалися з війни рідних.

Редакція телеканалу подарувала диски з фільмами родинам загиблих.

Автор сценарію Оксана Євпак подякувала усім бійцям роти “Світязь”, які взяли участь у зйомках фільму. За її словами, головне, щоб фільм подивилися люди та зробили висновки. Жінка звернулася до військових з проханням берегти себе.

Андрій Ткачук та Андрій Рабомізо, поліцейські, які взяли участь у зйомках фільму, розповіли, як виникла ідея такого фільму. Кажуть, що зібралися із побратимами та вирішили в такий спосіб вшанувати пам’ять загиблих. Намагалися встигнути до серпня 2016 року — на річницю загибелі своїх побратимів.

Наталія Іщук подякувала усім бійцям, які взяли участь в зйомках та допомагають їй. Жінка не може стримувати сліз кожного разу, як переглядає фільм про свого чоловіка.

Керівник управління Національної поліції у Волинській області Петро Шпига розповів, що із болем у серці дивився фільм. За його словами, рота патрульної поліції створювалася на його очах. Запевняє, що практичного кожного знав особисто та розмовляв із ними. Пригадує, як чоловіки прийняли рішення їхати на війну.

“Цей фільм — пам’ять для майбутніх поколінь про їхніх батьків. Захисникам - приклад мужності та сміливості”, – додав він.

До слова, у фільмі зібрані свідчення побратимів та родичів загиблих. Під час зйомок не усі стримували сльози, але пригадували історії з життя “світязьких” героїв. Також використані відеоматеріали та фотографії із архівів сімей та поліцейських.

Над фільмом працювала творча група: Оксана Євпак (автор сценарію), Марія Андрушко (редактор), Валерій Фетисов (оператор-постановник), Анжела Шабала (режисер монтажу).






Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Іловайськ це страшна трагедія Україна і найчорніші дні для Волині Спочивайте з миром нащі синьоокі Волинські Хлопчики Мужні і Сильні що пройщли пекло Ці дні мають бути завжди траурними на офіційному рівні
Відповісти
А чого Фацевича не покликали??? Він ж в нас такий "захисник"....
Відповісти
А коли ж буде відомо про без вісти пропавших під Ілловайськом? Над цим хтось працює конкретно по кожному бійцю? Чи вже не актуально, бо є інші проблеми?
Відповісти