На військових прокурорів, які приїхали із зони АТО в суд для підтримки Кулика, нацькували поліцію. ВІДЕО

На військових прокурорів, які приїхали із зони АТО в суд для підтримки Кулика, нацькували поліцію. ВІДЕО
На судовому засіданні щодо обрання запобіжного заходу військовому прокурору сил АТО Костянтину Кулику виникла суперечка за участю військових прокурорів, народного депутата Семена Семенченка та бійця "Айдара" Валентина Лихоліта.

Про це повідомляє телеканал "112 Україна".

Інцидент виник через те, що на судове засідання прибули військові прокурори, щоб підтримати Кулика. Пізніше до суду викликали поліціянтів, аби ті перевірили документи у військових прокурорів.

Раніше їх зі скандалом викликали нардеп Семен Семенченко і боєць "Айдара" Валентин Лихоліт, яких обурило, що прокурори перебувають не на робочому місці в зоні АТО. Вони вимагали у них документи, але прокурори заявили, що повідомлення про відрядження можна запросити в ГПУ.

"Два засідання відбулося 2 липня і, відповідно, сьогодні. Зазначений лист надійшов 1 липня. 2 липня, відповідно, надійшов лист до військової прокуратури щодо необхідності прибуття на 4 липня для участі в службовій нараді о 09:00. Після її завершення, оскільки залізничне сполучення до міста Краматорськ... відбуває потяг о 19:00, і сторона захисту... Відповідно, адвокат підозрюваного заявив клопотання про наш виклик до суду для допиту як свідків з метою оперативності, а не затягування процесу. Ми прибули", - зазначив в. о. військового прокурора в зоні АТО Віталій Панченко.

Підполковник Військової служби правопорядку Михайло Лепс, перевіряючи документи, зазначив, що "поки" вони його не задовольняють.


Як пише Штаб звільнення патріотів, Військова служба правопорядку супроводжує до приміщення ВСП військових прокурорів, які без відповідних документів приїхали підтримати Кулика.

Як повідомлялося, Кулика підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368-2 КК України ("Незаконне збагачення"). У разі визнання судом провини військовому прокурору сил АТО загрожує позбавлення волі на термін від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, судове засідання у справі прокурора сил АТО 2 липня було перервано без винесення рішень через неприбуття підозрюваного.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Заголовок певна річ, цікавий. "Нацькували" поліцію. Яку? Військова служба правопорядку не входить у склад Нац. поліції. Це раз.
Два. Ну хлопці, хіба ми не знаємо для чого вони туди прибули? Знаємо усі. Здійснювати тиск на суд. І як би я не ставився до Семенченка, у цій ситуації він багато у чому правий. Шкода, що прокуратура у нас перетворюється з ограну захисту наших з вами прав і свобод у орган набивання кишень любими методами і способами. Навіть у зоні проведення АТО.
І передбачаю, кінчиться оця вся справа пшиком, тихо і мирно. За місяць ніхто про це згадувати уже не буде, а у вересні він спокійно вийде на роботу і приступить до виконання своїх обов"язків
Відповісти
Долам. Хто вірить, що прокурори добираються на нараду у Київ за допомогою залізничного сполучення? Цирк. Шкода що це не смішно, коли з тебе дурня роблять.
Відповісти
Дивні люди, він їх продає, зраджує, а вони все одно захищають його за гречку.
Відповісти
Останні новини
На військових прокурорів, які приїхали із зони АТО в суд для підтримки Кулика, нацькували поліцію. ВІДЕО
05 липень, 2016, 13:08