Волинська борчиня таки поїде на Олімпіаду в Ріо-де-Жанейро

Волинська борчиня таки поїде на Олімпіаду в Ріо-де-Жанейро
Уродженка Волині, українська спортсменка (вільна боротьба), чемпіонка світу, найкращий борець 2015 року Оксана Гергель все-таки поїде на Олімпіаду в Ріо.

Нагадаємо, спортсменку нещодавно позбавили ліцензії через нібито невелику концентрацію мельдонію - допінгу, забороненого Олімпійським комітетом, - повідомляє Волинське обласне відділення НОК.

Допінг-проби, які зафіксували в організмі спортсменів, були взяті в рамках олімпійських кваліфікаційних турнірів. Всього на вживанні мельдонію попалися сім борців - троє з України.

Звинувачення у вживанні допінгу не підтвердилися. Відтак Оксана представлятиме Україну, зокрема Волинь, на найпрестижніших світових змаганнях.

Оксана Гергель - чемпіонка світу 2015 року та срібний призер чемпіонату Європи 2016 року у вазі 60 кг, але на Олімпійські Ігри у Ріо відібрана у ваговій категорії 58 кг.

Вихованка Іваничівської ДЮСШ (тренер Іван Палій) і Волинської обласної школи вищої спортивної майстерності, Львівського державного училища фізичної культури, Львівського державного університету фізичної культури (тренер Андрій Пістун).

Чемпіонка світу 2015 року (США, м. Лас-Вегас). На шляху до фінального поєдинку виграла у суперниць із Канади, Азербайджану, США. А у фіналі з рахунком 10:7 перемогла минулорічну чемпіонку світу з Монголії Сухегійн Церенчимед.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так тримати Ксюха.
Відповісти